Leó névről vélemények?
Keresgettem neveket a születendő gyermekemnek, akinek még nem tisztázott a neme.
Megakadt a szemem a Leó -n
Nyílván én döntöm el hogy mi legyen a gyerekem neve, nem is azt várom hogy ti döntsétek el helyettem. Azzal is tisztában vagyok hogy egy név nem tetszhet mindenkinek,de szívesen meghallgatnám mások véleményét. Például hogy mi az első benyomásotok erről a névről, tetszik? Nem tetszik? Esetleg szerintetek csúfolható? vagy meghökkentő ha meghaljátok?
Köszönöm a válaszokat!
Nekem nagyon nem tetszik, Külföldön nem rossz, a Leonard vagy Leopold becézéseként, de itthon nekem valahogy befejezetlen, magyar vezetéknévhez nem passzoló.
Leonidászt ismerek, az ő beceneve Leó
Bocsánat, hogy így fejezem ki magam, csak most másképpen nem megy:
Egy himringyó, fizetett pasi jutna eszembe, ha egy ilyet meghallanék, vagy olvasnék reg.név alapján.
Szerintem egyszerűen nevetséges.
Tóth Leó.
Ne szórakozz, ez annyira szociálisan alulkulturált, hogy arra szavak nincsenek.
Nekem a Bűbájos boszorkak jut eszembe, Piper pasija Leó :D
Egyébként akkor már a Leon jobban tetszik, külföldön.
A Leon nekem is tetszik.
A Leótól hányok, így hívják az unokatestvéremet, akinél irritálóbb, ellenszenvesebb gyereket nem sokat láttam még.
A kisfiam Leó. Szeretem a nevét, ő is, kisoroszlán. :)
Az biztos, hogy sokan visszakérdetek, hogy na de miért??? De a nővéreinek tucatnevük van és arra is vissza szoktak, szóval mindegy. :) Csúfolni bármit lehet. Viszont erről legalább mindenki tudja, hogy fiúnév, nem szoktak visszakérdezni, hogy mit mondtál? És olyannal is találkoztunk már azért, akinek kifejezetten tetszett.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
Igen még neked is kedves 6-os.
Csak annyit fűznék a hozzászólásodhoz hogy : kössz a tippelgetést, de nem Tóth a családnév, az valóban nem passzol.
Mellesleg nem, nem vicceltem. Nyílván a Tóth Leó szarul hangzik, azért hülyét én se akarok csinálni a gyerekemből.
Szerintem teljesen normális kérdést tettem fel, köszönöm szépen azoknak akik normális hangnemben tudtak válaszolni. Akik pedig az “alpáribb” hangnemet választották, azok pedig kicsit nézzenek magukba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!