Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a legszebb...

Szerintetek melyik a legszebb hangzású és jelentésű név ezek közül?

Figyelt kérdés

A közelmúltban több ismerősömnek is született kislánya. Az ő neveik alapján és a mostani leggyakoribb nevek alapján azt látom, sokan szeretik a rövid női neveket. Nekem is megtetszett több is, különösen a külföldön is ismert/kiejthető nevek. Nektek melyik tetszik?

Rita(gyöngy, tenger lánya)

Zelma(istenség védelme alatt álló)

Lana(csendes, nyugodt vizeken)

Milda(szelíd, jóakaratú)

Edna(örömet jelent, és nem egyenlő az Edinával)

Zora(hajnal)

Frida(béke, védelem)

Gerda(ág, vessző, varázsvessző)

Esetleg írhattok ti is rövid, külföldön is kiejthető neveket, ami nektek tetszik és nem írtam. Nekem még tetszik az Anna és az Emma is, csak azokból rengeteg van. Így nem biztos, hogy adnám, ha pár év múlva lesz gyerekem. Persze is biztos, hogy lányom lesz.

Köszönöm a válaszokat!

2018. aug. 13. 17:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nekünk külföldön születik a lányunk, a Nara és Lotte között megy a "harc". :D

Nekem a Nara tetszik.

Unokahúgom Lara, a húga Nora.

De van még ismerősi körben Lora is.

2018. aug. 14. 13:35
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz.:)

Azoknak válaszolnék, akik azt írták, miért érdekes, hogy egy név gyakori vagy sem. Nekem a vezetéknevem nagyon gyakori, a keresztnevem olyan közepesen. Facebookon ha valaki keres, sosem talál meg. Rengeteg ilyen nevű embert kiad a kereső. Én ezt hátránynak érzem. Szerencsére az osztályban nem volt olyan keresztnevű mint én. Viszont elsőben 3 Patrik volt, majd 8-ban két Flóra. Az én osztályommal azonos évfolyamon levő osztályban pedig két Lili. Nyilván nem szeretnék kiszúrni a gyerekemmel sem úgy, hogy olyan ritka nevet adok neki ami azért ritka mert nagyon extrém. Sem pedig olyannal ami tucatnév. Mindenki más szempontokat néz névválasztásnál, nekem az egyik szempont, hogy ne a leggyakoribb nevek között szerepeljen. Több általam ismert ember is akinek nagyon gyakori neve van, mondta, hogy milyen jó lenne legalább egy 2. keresztnév. És úgy már nem lenne annyira gyakori. Nekem az a tapasztalatom, hogy a túl gyakori és a túl furcsa név is zavarja az embereket. Persze vannak kivételek. Ha ritkább vezetékneve lesz a leendő gyerekem apjának, lehet, hogy gyakoribb keresztnevet kap a kicsi. De én valamiért jobban vonzódom a ritkábbakhoz. Ízlés kérdése.:)

Még egyszer köszönöm a válaszokat!:)

2018. aug. 14. 14:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Nálam a név jelentése abszolút mellékes. Persze, fontos, hogy ne legyen negatív jelentése annak a névnek, amit választok a lányomnak, de nálam a hangzás, a dallamvonal, és a becézhetőség fontos szempont.

Ezek közül a Frida tetszik a legjobban, bár én Friderikaként nyakönyvezném.

Alapvetően a hosszabb nevek tetszenek, amiket jól lehet becézni.

Az én kedvenceim:

Friderika, Veronika, Rebeka, Larissza, Antónia

2018. aug. 14. 15:42
 14/18 anonim ***** válasza:
22%
tehát azért nem akarsz normális nevet adni a gyerekednek, hogy könnyebben meg lehessen találni fészbukkon. oké...
2018. aug. 14. 19:06
 15/18 anonim ***** válasza:

Én ezeket adám:

Lana, Milda, Zora, Gerda

És ezek közül a Zora tetszik legjobban, második a Gerda egy hajszálnyi különbséggel:)

2018. aug. 15. 21:28
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát nézd, az utóbbi években itthon is borzasztó gyakori név lett a Lara (tudom, te Lanát írtál, de hidd el, hogy folyton Larázná mindenki elsőre), a Zora (Zóra, Zorka és egyéb formái), Gerda is van pl. 4 is azon a környéken, ahol én élek.

Továbbá a Szófia (Szófia, Szofi, stb.), Hanna, Lili, Jázmin, Fanni, Luca, Zoé.

De ha valamelyik tetszik, akkor ne foglalkozz ezekkel, az én kislányom Anna, a környékünkön kifejezetten ritka ez a keresztnév, ami a kislányokat illeti. Elegáns, úri, komoly.

2018. aug. 16. 09:08
 17/18 anonim ***** válasza:

Legszebb hangzás: Gerda

Legszebb jelentés: Zelma

2018. aug. 19. 14:59
 18/18 monen válasza:
1Szerintem azt a nevet add a babának ami eszedbe jut amikor először megpillantod. Vagy adjál neki egy bármilyen nevet és úgy 1 éves korában változtasd meg olyanra ami ráillik.
2018. aug. 23. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!