Szerintetek melyik a legszebb hangzású és jelentésű név ezek közül?
A közelmúltban több ismerősömnek is született kislánya. Az ő neveik alapján és a mostani leggyakoribb nevek alapján azt látom, sokan szeretik a rövid női neveket. Nekem is megtetszett több is, különösen a külföldön is ismert/kiejthető nevek. Nektek melyik tetszik?
Rita(gyöngy, tenger lánya)
Zelma(istenség védelme alatt álló)
Lana(csendes, nyugodt vizeken)
Milda(szelíd, jóakaratú)
Edna(örömet jelent, és nem egyenlő az Edinával)
Zora(hajnal)
Frida(béke, védelem)
Gerda(ág, vessző, varázsvessző)
Esetleg írhattok ti is rövid, külföldön is kiejthető neveket, ami nektek tetszik és nem írtam. Nekem még tetszik az Anna és az Emma is, csak azokból rengeteg van. Így nem biztos, hogy adnám, ha pár év múlva lesz gyerekem. Persze is biztos, hogy lányom lesz.
Köszönöm a válaszokat!
Nekem a Zora tetszik hangzásra és jelentésre is, viszont sajátomnak nem adnám. Én a hagyományosabb neveket szeretem.
Egyébként az Anna és Emma is nagyon tetszik.
A Bella is gyönyörű, jelentése: szép (azt hiszem olaszul)
Ezek közül a Rita név jelentése tetszik legjobban, a nevek kevésbé.
Hangzásilag a Gerda tetszik
Jelentésileg a Zora tetszik
Kérdező, melyik külföldön?
Mást tud kiejteni könnyen egy francia, egy török, egy angol, egy dél-koreai és egy izlandi.
Az általad írtak közül a Rita és a Frida tetszik leginkább, bár egyiket sem adnám.
Ami tetszik, és szerintem külföldön is megállja a helyét: Fédra, Fedóra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!