Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhes vagyok, nincs munkahely...

Terhes vagyok, nincs munkahelyem. A tb befizetése hogyan müködik ilyen esetben?

Figyelt kérdés
2008. nov. 2. 16:41
 1/3 anonim ***** válasza:
62%
Be kell menni a tb-hez(OEP) és ott érdeklődj, mert lehet területenként eltérő, de ha jól tudom minimum 180 nap utáni tb járulékot és eü hozzájárulást kell megfizetni..nos ha 21 nappal számolnánk egy hónap munkaviszonyt, akkor a 180 nap az kb 9 hónap munkaviszonynak felel meg..pontosan nem tudom, hogy a hétvége, ill a heti 2 szabadnap beleszámít -e...de jó ha tudod, hogy ennek összege havi szinten még minimálbér esetén is kb 25 ezer forint..mert nem csak a bérből levont tb-járulékok vannak,hanem az is amit normál esetben a munkáltató fizet be a bruttó bér után..de legjobb ha bemész az oep-hez...
2008. nov. 2. 17:15
 2/3 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Ha az egészségügyi ellátás végett akarsz magad után egészségügyi hozzájárulást fizetni, hogy ingyenesek legyenek az ellátások, vérvétel, vizsgálatok stb., akkor bemész az oep-ba, vagy az apeh-hoz, ott adnak nyomtatványt, kitöltöd két példányban, feladod mind a kettőt, majd az egyiket ellenjegyezve vissza kapod, valamint havi 4000 ft-os csekket. Így nem számlázhatja ki neked a kórház az ellátások árát.
2008. nov. 2. 17:52
 3/3 anonim ***** válasza:
86%

Nekem mikor nem volt munkahelyem, az apehhez kellett bemenni, bejelentkezni, nyilatkozni, hogy nincs munkahelyem, és adtak csekkeket, és minden hónapban a megállapított összeget befizetni. Ez olyan 5-6000 ft volt tavaly nyáron. Amint van munkaviszonyod, szintén be kell menni, és be kell jelenteni.

Ha munkanélkülin nyilván vagy tartva, az megint más helyezet.

De kérdezz rá mindenhol, ahol lehet, hivatalos szerveknél, és próbálj kiigazodni, mert mindneki mást fog mondani.

2008. nov. 2. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!