Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Már járó babátokkal hogy...

Már járó babátokkal hogy utaztok buszon?

Figyelt kérdés

Eddig kocsival mentünk, ha mentünk valahova, de szeretnénk busszal is mert unatkozunk itthon. Viszont félek, hogy a babakocsiban nincs el, a hurcikendőhöz nincs szokva és 15 percet az ölemben nem bír ki amíg tart az út. Az autósülésben elnézelődik, de nekem nincs még jogsim, novemberben kezdem a kreszt.

Szóval kíváncsi vagyok, ti hogyan oldjátok meg. :)

2018. júl. 30. 08:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Babakocsit tavaly használtuk utoljára, aztán télen nálunk nem nagyon lehet megmoccanni sem, főleg babakocsit használni így akkor kimaradt, szánkóztunk itthon vagy amikor a férjem itthon van, akkor mentünk autóval. Télen hozzánk nem jön be a hókotró. Sétálni pedig az utcában sétálunk, de még csak odáig jutottunk el, hogy az utcát végigjártuk. Még egy-két hét kell, addig erőt gyűjtök :D Soha nem utaztunk még együtt busszal, mert nem volt rá semmi szükség. Hozott-vitt minket a párom, nekünk kényelmesebb volt úgy, és amúgy is mindig itthon volt, mikor nem dolgozott most viszont nyáron sok munkája van én meg gondoltam rá, hogy esetleg megnézhetnénk ezt-azt a környéken kettesben. De mondom, 15 perc az út tehát amúgy sem mentünk volna be mindennap, mert 2x át kell szállni és az annyiszor 300 ft kb..azt hiszem, annyi most a vidékire a jegy. Az már úgy húzós lett volna buszocskázni külön (na nem mintha nem telne rá csak, ha már egyszer van autó, amit tankolunk, akkor azzal jártunk). Amíg pici volt, amúgy sem igényelte a változatosságot, én jól érzem magam itthon mert nagy a telkünk (1800 m2) és tudok mit csinálni mindig arra gondoltam, esetleg kirándulhatnánk egyet. Vagy lehet ez még korai busszal? Ti mikor mentetek el vele úgy, hogyha mondjuk falun vagy külterületen laktatok és szerettetek volna mondjuk elmenni egy olyan helyre, ami közel van és kirándulásra ideális? Régen volt használva a babakocsi, mert mindig volt valami pihenőszéke, etetőszéke amiben ült, ölben vagy autósülésben, mint írtam, szerintem már elszokott tőle. 2 hete gyalog járunk sétálni, már magabiztosan toyorászik, nem tudom, hogy milyen lenne egy ilyen :)

Ha megyünk vásárolni kocsival, tök jól elvan, nézelődik a kosárban, nyugodtan lehet vele ügyet is intézni pl múltkor el voltak ájulva tőle az eladók, amikor laptopot vettünk. Hmm.. Nem tudom, lehet teszek egy próbát, hogy hogy viseli így, hogy már jár, aztán meglátjuk, az a legjobb szerintem :)

2018. júl. 30. 11:36
 12/15 A kérdező kommentje:

Azt a buszjegyes dolgot így visszaolvasva heti több alkalomra értettem, nem egyszerire mivel sok helyen olvastam, hogy anyukák többször is hordják játszóházba, ringatókra a gyermeküket. Csakhogy ne kötekedjetek :)

Egyébként egyik barátnőm sem használta soha a babakocsit, ő is autóval jött-ment nyilván meg ami olyan volt, oda nem vitte/viszi a fiát. Otthon meg szabadon kúszhatott-mászhatott, most pedig már ő is jár és ők is autóval csatangolnak csak ugye nekik könnyebb, mert van jogsija. Alig várom, hogy nekem is legyen :D

2018. júl. 30. 11:40
 13/15 anonim ***** válasza:

Mindenképp kell valami, hogy ha elfárad, te is könnyen tudj sétálni vele.

Az éppen járni tanuló fiam is max 10 percet volt el a lábán aztán felkéreckedett. De ez másnál lehet másképp van.

A kérdésre válaszolva:

Én vinnék neki valami olyan játékot ami lefoglalja kicsit. Amivel a helyén tudom tartani. Lehet nem jó megoldás, de én ilyenkor szoktam kinyitni egy Dm-es rizs korongos zacskót és addig rágcsál.

Más esetben inkább a vonatot választjuk ha olyan a cél. A folyosón tud sétálni.

Szóval szerintem vidd a kendőt vagy a babakocsit (főleg ha esernyőre csukható) és irány a busz. Valahogy ki fogjátok bírni!

Mi Budapesten van hogy 40 percet BKV-zunk és az ölemben kibírja az utat, mert mutatok neki mindent: nézd, autó! Ott a madár! És a felhő?

És igen, a fiam is olyan, hogy nem bír egyhelyben megülni. És mégis megoldjuk az ilyet.

2018. júl. 30. 12:01
 14/15 A kérdező kommentje:

Az nálam is tervben van, hogy vonattal elmegyünk valahova hárman. Én Bécset néztem ki, de az nagyon messze van :D

Kocsival több órát is kibír, biztos a busz is érdekes lenne csak ugye ott szűkebb a hely meg általában tömegnyomor van (legalábbis terhesen még buszocskáztam párszor onnan gondolom..) a szüleim is vitték autóval már kirándulni, tök jól elvolt tehát az autó ok. Tömegközlekedési eszközön még sohasem ült :)

De az utolsó jó ötleteket írt, köszönöm szépen és nem rossz dolog a ropogtatnivaló én is szoktam neki adni :)

2018. júl. 30. 12:18
 15/15 anonim ***** válasza:
70%
28 hónapos lányom az ölemben ül,és nézelődik. Sokat vonatozunk,villamosozunk,buszozunk. Megszokta,érdekes dolgokat láthat közben.
2018. júl. 30. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!