Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szopit kell mondani?...

Miért szopit kell mondani? Miért nem lehet szopás vagy evés?

Figyelt kérdés

Az utóbbiak esetleg csunya szavak vagy mi? Nekem a szopizástól feláll a hátamon a szőr!

Miért kell az anyának egy 14 éves "Cuki Cuki vagyok" cimű számban elénekelt dal nyelvezetét használni? Ez mostanában lett "Divat"!

Krémcsi, Fürcsi, Tejcsi, Kaksi, Szopi, Gyümi, Kajcsi, Babó stb

Nem kötekedésképpen irom de ez mire jó? Ezzel a nyelvezettel jobban szeretek a ygerekeket? Szeretném megérteni! Várok minden választ?

2010. jún. 19. 15:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, baba-röfögős kérdésnél nem te voltál véletlenül az első válaszoló?

Anyaként hajlamos az ember hogy túlzásba vigye a gügyögést, valóban érdemes odafigyelni magunkra e téren, de bizonyos szavakat, mint a "szopást", amiről legtöbb embernek az orális szex jut eszébe, tényleg nehezen lehet jó érzéssel kimondani egy kisbabával kapcsolatban.

A szoptatással ellenben semmi gond nincs, senki nem mondja hogy az csúnya szó volna, és használják is az anyukák, de a két szó, a szopizás és a szoptatás nem ugyanazt jelenti, más a cselekvés alanya, egymással nem felcserélhető szavak, így hiába lehet jó szó a szoptatás, ha én épp nem azt akarom kifejezni, hogy én szoptatok, hanem hogy a babám szopik, és erre pedig szopás helyett a gügyögés vádja nélkül mondhat az ember szopit.

Ahogy sokan a gügyögést viszik túlzásba, úgy te talán a gügyögéstől való ódzkodást. Nem baj, ha majd te szépen, értelmesen beszélsz a gyermekedhez, csak ne szólj le másokat, ha ők könnyebben elragadtatják magukat. Én még nem találkoztam anyával, akinek ne csúszott volna ki a száján legalább egyszer-kétszer hogy gyümi vagy fürcsi, esetleg pancsi, vagy hasonlók. Szerintem ez természetes, és egy bizonyos mértékig cseppet sem kijavítandó.

Jah, és a babóval sem tudom mi a probléma. A baba az már oké, de a babó nem?

2010. jún. 19. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!