Miért szopit kell mondani? Miért nem lehet szopás vagy evés?
Az utóbbiak esetleg csunya szavak vagy mi? Nekem a szopizástól feláll a hátamon a szőr!
Miért kell az anyának egy 14 éves "Cuki Cuki vagyok" cimű számban elénekelt dal nyelvezetét használni? Ez mostanában lett "Divat"!
Krémcsi, Fürcsi, Tejcsi, Kaksi, Szopi, Gyümi, Kajcsi, Babó stb
Nem kötekedésképpen irom de ez mire jó? Ezzel a nyelvezettel jobban szeretek a ygerekeket? Szeretném megérteni! Várok minden választ?
hát a szopásról valakinek esetleg más jut eszébe először...
amúgy az a becézős borzalom, amit felsoroltál... hát én sose beszélnék úgy gyerek közelében..
Ebból a felsorolásból csak a szopit használom, szopás, azt hagyjuk meg a felnőtt orált kedvelőknek, az evés a kanállal késsel evés, marad a szopi.
A többit én sem értem mire jó. A frász kerülget tőle.
Az csunya ha azt mondom "Szoptatom a gyerekemet?"
Anyáink és nagyanyáink is igymondták, rossz az aki rosszra gondol!
Az első kettő válasszal egyet értek. Én sem becézek semmit, viszont a "szopást" úgy érzem muszáj helyettesíteni a "szopizással"... De nem azért mert z cukibb szó :)
Amúgy a felsoroltakon kívül még azt is irritálónak tartom, mikor az anyák, kismamák saját magukat becézgetik : pocim, kismami vagyok stb... Ez olyan "jajjdeédivagyokmertbabóvanapocimban"
Szerintem ezt sosem fogod megérteni velem együtt. De biztos kapsz majd válaszokat felháborodott anyuciktól akik majd megmagyarázzák... :)
Rövidebb és nem kell annyit írni. Nálam TEJCI viszi a pálmát:-)Olyan pösze Egy részével egyetértek a kérdésnek, mégis sokan gügyögnek a gyereknek(köztük néha én is).
Mondjuk, ha enni megyünk, akkor azt mondom ham-ham, lehet, hogy baromság, de ez könnyű szó, és már Ő is mondja, érti. "Megyünk hamizni, anya fincsi ebédet csinált..." A sógornőm kikérte anno magának, hogy a gyereknek csak mindent szépen mondani macska, kutya, ennivaló. A gyerekei nehezen tanultak meg beszélni(mindent értettek, de mivel nehéz szavak voltak nem bírták elmondani amit akarnak).
Nem igazán értem mi a gond a "szopi" szóval. Kicsit hülyén hangzik ha társaságban közli az anyuka hogy
-ma még nem szopott a gyerek...
Én használtam ezt és a tejcsi szót is. Jó, mondjuk a tejci az valóban sok egy kicsit. A többit nem. Azt hiszem. De lehetséges, ha az ember olyan társaságban van, akkor ő is használja.
Amitől engem kiver a víz, az a dudu és pipi és coca...
Erre anyósom rászoktatta a lányomat a pipire...
Kedves Kérdező, baba-röfögős kérdésnél nem te voltál véletlenül az első válaszoló?
Anyaként hajlamos az ember hogy túlzásba vigye a gügyögést, valóban érdemes odafigyelni magunkra e téren, de bizonyos szavakat, mint a "szopást", amiről legtöbb embernek az orális szex jut eszébe, tényleg nehezen lehet jó érzéssel kimondani egy kisbabával kapcsolatban.
A szoptatással ellenben semmi gond nincs, senki nem mondja hogy csúnya szó, és használják is az anyukák, de a két szó, a szopizás és a szoptatás nem ugyanazt jelenti, más a cselekvés alanya, egymással nem felcserélhető szavak, így hiába lehet jó szó a szoptatás, ha én épp nem azt akarom kifejezni, hogy én szoptatok, hanem hogy a babám szopik, és erre pedig szopás helyett igenis szopit jó mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!