Szerintetek melyik a szebb név: Csillag, Virág vagy a Mandula?
Virág.
A Mészáros Csillag nagyon hülyén hangzik, a Mandula nekem ertelmezhetetlen mint lánynév.
De a Virág szép!
Virág. Szép név és jól hangzik a vezetéknévvel.
A másik kettőt nem adnám.
Ha muszáj ezekközül választani, akkor a Virág.
A Csillag és a Mandula nem embernevek.
És nem tudom felfogni, hogy ezek mért is annyira rosszak mikkor tényleges magyar nevek (aki nem hisszi járjon utána) és nem tucatok, na meg első sorban nem más nyelvterületről átvett katasztrófális nevek mint pl. A Dzseszika, Dzsenifer, Elif és társaik.
Nyugi, az általad preferált nevek se jobbak egy fokkal sem:-D. Inkább lennék Elif mint mondjuk Csillag vagy Mandula. A Virág még vállalható kategória.
Előző vagyok, most olvasom:
Mészáros Csillag
Mászáros Virág
Mészáros Mandula
Biztos vagy te abban, hogy egy ilyen konkrét jelentéssel bíró vezetéknévhez egy hasonlóan konkrét jelentésű, de hozzá semmiben nem illő keresztnévvel akarod büntetni a szerencsétlen lányod? Egyszer felnő ...
Ezek olyanok, főleg a Mandula és a Csillag a vezetéknevetekkel, mintha egy sorozatgyilkos ragadványneve lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!