Mit tennének a helyedben?
Semmilyet.
Nem akarja.
Ennek kozos elhatarozasnak kell lenni.
Sorry.
Helyedben=helyemben😊
Miért ragaszkodsz a keresztelőhöz?
Az ő gyereke is,ugyanannyi joga van ragaszkodni,hogy ne legyen.
Ezeket a dolgokat 13 éve megbeszéltük mikor elkezdtük a kapcsolatunkat....
Nekem fontos volt a templomi esküvő + keresztelő,de fontos,hogy a keresztény neveltetésben részesüljenek.
Szerencsére a férjem is igx gondolta,ha nem igy lett volna, akkor ragaszkodnék,hogy vallásosan neveljük,tehát ismerje meg a dolgokat és nevezzünk ki egy életkort amikor ő dönthet.
Bár fordított a helyzet, de nem hiszem, hogy szülnék valakinek, aki meg akarja keresztelni a gyerekünket. Pláne ilyen okokból, hogy "valamennyire hiszel".
Mert ha valaki templomba jár, és a vallásnak megfelelően él és nem a szertartás szépsége miatt csinálná, hanem a súlya miatt, azt sokkal jobban megértem. Persze én magam nem mennék hozzá ilyen emberhez. De tiszteletben tartom mások hitét. És megértem.
De pusztán azért megkeresztelni egy gyereket, mert szép a szertartás, vagy mert a szülők is megvannak. Na ez nálam a képmutatás kategória.
Nálam ez alap kérdés volt. Sem a párom, sem én nem akartunk keresztelőt. Mi sem vagyunk megkeresztelve. A gyerek később ha vallásos lesz, az az ő dolga. Támogatom ha neki fontos, bármelyik vallással is azonosuljon. De csinálja rendesen ha elkezdi, nem ezzel a "kicsit hiszek" módon..
Nekem is megvan a magam hite. De ennek aztán semmi köze a katolikus valláshoz. Így egy keresztelőnek nincs létjogosultsága.
Inkább örülj neki hogy a párod elfogadja a te akaratod. De azt ne várd hogy részt is vegyen benne.
Ez a maximum, amit egy nem hívőtől várni lehet. Elfogadta amit akarsz. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!