Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a párom nem...

Mit tegyek, ha a párom nem akar gyereket, én meg már ezzel álmodok?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok, több mint 3 éve vagyunk együtt, én babákkal foglalkozom és kislány korom óta arról álmodom, hogy nagy családom lesz. Én már évek óta szeretnék babát, de ő hallani sem akar róla. Mindkettőnknek megvan a biztos anyagi háttere külön-külön is, együtt meg pláne úgyhogy ez nem lehet akadály. Szeretem őt és ő is engem ebben biztos vagyok teljesen, de már azon gondolkozom, hogy akkor hamarabb teljesülnek a vágyaim ha nélküle kezdek új életet. Tényleg ez az egyetlen megoldás? Hagyjam el? Valahányszor felhozom a témát mindig csak veszekedés lesz belőle és nem jutunk egyről a kettőre.
2008. nov. 1. 16:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

Azért még van remény! :)

Az én férjem is ilyen volt, aztán a családban született egy kisbaba. Amikor meglátta, akkor mondta először: "Nekünk is kéne egy ilyen kismanó." Én csak nevettem, azt hittem viccel.

Hát most az első babánkat várjuk. A picinek szinte mindent ő vásárol, teljesen be van zsongva. :)

Valamiféle "kulcsinger" kell nekik. Volt már pici közelében? Persze jobb, ha az a pici nem teljesen idegen. Úgy értem, akivel kapcsolatba is kerülhet.

2008. nov. 1. 16:16
 2/12 A kérdező kommentje:
Most születik a 3. baba a családba és én is csak azért bírtam eddig, mert velük egy picit enyhíteni tudtam a babázási vágyaimat. A keresztlányom most 14 hónapos és egy héten egy napot teljesen együtt töltünk, így sokat van velünk és sajnos ennek ellenére sem olvad a jég ezen a téren köztünk, pedig nagyon szereti ő is. Azt mondta, hogy ő bárki gyermekét felnevelné, de sajátot még nem akar. Ezért érzem magam tehetetlennek...
2008. nov. 1. 16:24
 3/12 anonim ***** válasza:
74%
Akkor lehet, hogy még fiatal a felelősséghez. A férfiak lassabban érnek meg , mint mi. Nem tudom, hogy a párod hány éves, de én most vagyok 28, a férjem meg 32. Ő most érett meg hozzá.
2008. nov. 1. 16:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, én is itt látom a hibát, ő 28 éves...és nem vagyok biztos benne, hogy képes lennék évekig várni arra, hogy megérjen...
2008. nov. 1. 16:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Most én hirtelen nem tudok Neked okosat mondani, de talán, ha legközelebb beszélgettek erről, akkor érvelj azzal, hogy pont most ideális a korod a gyermekvállaláshoz.

Nálunk is az a helyzet, hogy ugye a korom miatt a második baba már biztos 30 év felett lesz, és az az igazság, hogy már ennél a babánál is izgultunk a genetikai vizsgálatoknál, szűréseknél. ( és az apukák ugyanúgy izgulnak) Ma már mindketten úgy gondoljuk, jobb lett volna, ha hamarabb belevágunk.

Másrészt, ha szeretitek egymást szerintem mindenképpen megérné még párszor "átrágni" ezt a dolgot, hiszen egy szeretetteljes kapcsolat után nehezebben kezdünk újat. Éshát azzal a férfival is meg kell "ismerkedni", ami szintén évekbe kerülhet. Nehéz kérdés...

2008. nov. 1. 16:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaid, de talán magamban már döntöttem is...
2008. nov. 1. 16:43
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem e miatt ne hagyd el a ferjedet! Inkabb mondd meg neki hogy te most erzed magadat keszen a babara,(ugyis egy no maganak szuli a gyereket, ertem ezt ugy hogy a legtobb idot te toltod majd vele)es kezdjetek el! Meg lehet hogy az is ido amire teherbe esel, nem biztos hogy mindjart sikerulni fog. Egy ffi nem tudja megerteni mit jelent ez az erzes (baba utani vagy), ugyhogy magyarazhatod neki, ugysem erti, hiszen NEM ERZI!

Ha anyagilag biztonsagban vagy szerintem ne varjal tovabb, de el ne hagyd a ferjed e miatt! Majd megvaltozik!

2008. nov. 1. 18:08
 8/12 A kérdező kommentje:
Ha a férjem lenne akkor nekem sem lenne kérdés...de nem az, és kínosan ügyel arra, hogy véletlenül se jöhessen össze a baba, már sértően is kínosan talán!
2008. nov. 1. 19:41
 9/12 anonim ***** válasza:
73%

Nem derult ki pontosan hogy nem a ferjed a parod, bocs.

Azert erdemes lenne elgondolkodnod azon (bar gondolom hogy gondolkozol) hogy miert nem vesz el felesegul teged? A baba miatt?

Azt irtad hogy annyira szeret teged. Ne haragudj de felesegul sem vesz es babat sem szeretne (hanem veszekszik), haaaaat????

Szerintem kerdezd meg tole hogy mit akar toled egyaltalan, csak jo veled lenni, vagy van komoly szandeka?

Ha nem vesz teged felesegul, es gyereket sem akar, akkor hagyd el.

Kulonben az utolso valaszolo voltam, de az elejen nem tudtam hogy csak a parod es nem a ferjed.

2008. nov. 1. 20:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
SZia! Nekem 6 éves kapcsolatom ment rá arra hogy én szerettem volna babát, a párom meg nem. 5 évig azt mondta hogy mindenképpen szeretne babát, és egy éve bejelentette hogy neki nem kell gyerek. Szóval most itt vagyok 32 évesen, gyerek és társ nélkül, kezdhetek mindent elöröl, 8 évvel volt idösebb nálam, szóval már nem volt éppen gyerek. Te ne várd meg azt hogy kifuss az idöböl, úgy mint én :-(
2008. nov. 3. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!