Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy apuka betartsa...

Mit tegyek hogy apuka betartsa a határozatban foglaltakat?

Figyelt kérdés

Elváltunk, van egy gyermek. A bírósági határozat alapján apuka a nyári szünetben jogosult a gyermeket elvinni minden páros héten hétfő reggel 9től vasárnap este 19ig.

Sajnos ez eddig egyszer sem sikerült betartani ezeket az időpontokat.

Mindenféle indokkal mindig máshogy jönnek érte vagy hozzák haza.

Pl hétfő reggel helyett már péntek reggel el akarták vinni. A gyerek nemet mondott, megbeszéltük ha apa dolgozik hétfőn, akkor elviheti vasárnap este. Erre hívják vasárnap reggel hogy 1 óra múlva itt lesznek érte kapja magát össze. Legutóbb sem hozták vissza vasárnap este, hanem telefonon a gyerek nagymamája azt mondta hétfőn este hozzák, de kora délután érkeztek meg vele. Éppenhogy 10 perccel hamarabb értem én is haza, mint ahogyan ők hazahozták a gyermekem. Mi van ha csak 1 óra múlva jövök? A gyermek kint áll az utcán addig?

És ez folyamatosan így megy.

Apuka semmiféle formában nem hajlandó velem kommunikálni, így nem is értesít ha előbb jönne vagy később hozza a gyermekem. Csak a gyermektől tudom meg ezeket, de azt is csak nagy nehezen, mert amíg ott van nem kapcsolhatja be a telefonját, amin el tudnám érni. Nem engedik neki hogy beszéljek vele.

Azt hiszem ez az állapot már tarthatatlan, a gyermekem lelke millió darabkára hullik lassan. És nagyon féltem őt. Folyamatosan tömik a fejét butaságokkal, pl hogy ha nem költözik az apjához akkor nem mehet oda többet, én nem szeretem, azért írattam be gimibe (ami 30 percre van a lakohelyünktől és nagyon jó hírü iskola!), hogy megszabaduljak tőle stb.

Hogyan tudnám megertetni velük, hogy tartsák be a bírósági határozatban foglalt időpontokat?

Küldjem el ajánlott levélben a határozatot?

Már unom, hogy folyton nekem kell engednem és azzal emhy el a hétvégénk hogy várjuk mikor jönnek a gyerekért és azon izgulok a következő hétvégén, hogy mikor hozzák haza, egyáltalán hazahozzák e és otthon kell az ablakban ülnöm, mert sosem tudni épp mikor érkeznek haza.

2018. júl. 8. 23:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
37%

Mi a "nem hasznos" abban, amit írtam? Indok is van a lepontozásra?

(9.)

2018. júl. 9. 15:40
 12/16 A kérdező kommentje:

Most megint esedékes lenne a holnap esti hazahozatal, erre felhív a gyerek, hogy azt üzeni az apja, hogy csak kedden hozza haza. Persze csak a gyereken keresztül kommunikál. De ez már kikészítő!

Mondtam nekik hogy olyan nincs, a határozatban vasárnap este 19 óra van. Így kvázi értesítettek, hogy később hozzák haza...

Vajon ilyen esetben mit tudok tenni?

Ölbe tett kézzel üljek itthon és nyeljem le megint, hogy a gyerekem 14 napból 10-et ott van 4-et itt a 7 itt 7 ott helyett?????

Már kikészülök.

2018. júl. 14. 18:57
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Eddig a gyerek nem kumunikálhatott veled ha ottvan most hirtelen csak rajta keszersztül kumunikáltok,ilyen fraud i elszolás,vajon ki hazudik?
2018. júl. 14. 19:02
 14/16 anonim ***** válasza:
89%
Vasárnap este 19 óra 1 perckor felhívod a rendőrséget, hogy apuka nem hozta vissza időben a gyereket.
2018. júl. 14. 19:35
 15/16 A kérdező kommentje:

13as igen, ilyen esetben felhívatnak a gyerekkel. Egyébként pedig amíg ott van nem beszélhet velem. Mit nem lehet ezen érteni?

Mi ezen a Freud-i elszólás?

Bővebben kifejtve: az egy hét alatt amíg ott van a gyerek nem engedik, hogy beszéljen velem. De hogy biztosítsák magukat, hogy ők bizony értesítettek a kis késésről a gyermek kezébe adják a telefont, hogy "Mondd meg anyádnak, hogy...", mert apuka nem hajlandó szóba állni velem, mert meg van sértődve, hogy elköltöztem a gyerekkel, mikor bejelentette, hogy a barátnőjét hozzánk költözteti és majd együtt élünk négyen mint egy boldog nagy család.

Így a gyerek szócső lett.

Ha még így sem érthető kérlek írj és még részletesebben elmagyarázom.

2018. júl. 14. 19:49
 16/16 anonim ***** válasza:
60%
De bazzeg! A kérdés óta eltelt már egy hét és fogadok hogy még se a gyámhatóságnál se ügyvédnél nem voltál.
2018. júl. 15. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!