Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idős volt a babátok /...

Mennyi idős volt a babátok / gyereketek amikor már hagytátok pár percre látómezőn kívül játszani, mászkálni a lakásban?

Figyelt kérdés

Mert ugye ilyen butaságok generálják a problémákat. A baba 13 hónapos, már bőven szaladgál, mindent megnéz (tárgyak, vezetékek, stb.), és a földön talált dolgokat is (szösz, morzsa, stb.) szívesen a szájába veszi. Az anyja szerint nem kell állandóan rálátni, amíg ő a konyhában tesz-vesz, addig a baba elvan a nappaliban, ránézünk 2-3 percenként.

Szerintem az sok, 2 perc alatt egy baba sok mindent képes csinálni, és nem a 200 méteres pillangóúszásra gondolok.

Te mikor hagytad először a gyerekedet pár perce egyedül?

2018. júl. 3. 21:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%
Amint jól tudott mászni, úgy 8 hósan. Néhány percre arrébb mászik, aztán visszajön, vagy ordít ha kellek. A lakás gyerekbiztos, ő meg elég önálló. Azért ha nagywcre megyek vagy kiviszem a szemetet, akkor berakom a kiságyba.
2018. júl. 4. 06:25
 12/17 anonim ***** válasza:

Ekkor már mosogattam úgy, hogy csak rá rá néztem.

De ehhez kell az, hogy a lakás ne legyen veszélyes (lépcső, befejezetlen konnektorok, nyitott alacsony ablak stb.) és a gyerek habitusa is.

A fiam itthon elég nyugis, általában csendes játékokkal játszik, de hallom mit csinál. Legtöbbször autókat tologatott ennyi idősen és ezekkel elvolt nagyon nagyon sokáig.

Szóval én, így hogy a lakás pici és nincsen nagy veszély forrás, ilyenkor már volt hogy nem mentem azonnal utána. A fürdőszoba ajtó a vegyszerekkel természetesen csukva van mindig.

2018. júl. 4. 06:32
 13/17 anonim ***** válasza:
57%

Gyerek es lakas fuggo!

Az en gyerekem most harom eves nagyon nyugodt tipus, nincsenek kamikaze hajlamai. Kb masfel eves koratol nyugodt szivvel masik szobaba tudtam hagyni, ket eves koratol pedig a kertben is.

Mind a lakas mind a kert gyerekbarat es zart, nem tud kiszokni se.

Tesom fiat mar nem mernem, o a tipikus rombolo gep, on es kozveszelyes, de az en fiam ha kezebe adsz egy konyvet vagy egy nino autot elvan egy orat magaban.

2018. júl. 4. 07:05
 14/17 anonim ***** válasza:

13 hós a fiam, soha nem hagyom egyedül.Ha dolgom van beteszem a járókába.

Ő nem jön utánam, sötét szobába is bemegy.

Fura ez a babaiztos kifejezés...

A fiókot szekrényajtót rázárja a kezére, bútorra felmászik-leesik.Konyhábban a széket borítja magára, ott szintén szekrényajtó, fiók.

Lehetetlen egyedül hagyni.Én nem merem.

És nem fogom végignézni, hogy megsérüljön csak azért hogy tanuljon belöle.

Jó lehet annak akinek a babája a lábánál szöszmötöl míg mosogat, az enyém nem ilyen.

Természetesen hagyom egyedúl játszani, nem lihegek a nyakába, de figyelem.Folyton magyarázok neki a veszélyekről, megmutatom neki, tanítgatom.De ha 100x megmutatom, hogy beúti ott a fejét, 101x is odamegy.

2018. júl. 4. 08:17
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
8 hónaposan kezdett a lányom mászni. 1 hónapig folyton a seggében voltam, nehogy legyen valami baja, aztén rájöttem, hogy hülyeség. Ugyanúgy pofára esik akkor is, ha mellette vagyok 1 centire, mert a pillanat töredéke alatt történik, nem tudok olyan gyorsan reagálni. Elpakoltam, ami veszélyes, minden nap porszívózás, lépcsőre rács, szekrények, amikben nem kéne turkálni, lezárva, és hadd menjen. Ha talál egy morzsát és megeszi, egészségére :D őszintén, mi baja lenne tőle? 3 éves, még él, sőt, komolyabb balesete se volt sosem. A legnagyobb eséseit mind úgy produkálta, hogy épp ott voltunk közvetlen mellette, mégis megtörténtek.
2018. júl. 4. 08:34
 16/17 anonim ***** válasza:
63%

az első olyan alkalommal, amikor kettesben voltuink, és rámjött a szapora ;)

na de tényleg: anyuka is pisil, kakil, fürdik... és nincs közben gyerekvigyázó mindig.

8 hónaposan kezdett mászni, és vége volt a "lerakom és 3 perc múlva is ugyanott találom" korszaknak.

2018. júl. 4. 08:49
 17/17 piroska és a farkas ***** válasza:
Nekünk elég gyerekbiztos a lakásunk, konnektorok bedugva, komòdok, szekrények falhoz csavarozva, fulladásveszélyes dolgok eltéve, stb, és pici is a lakás, könnyen rálátok. Kb 15 hònapos volt, mikor elmentem pisilni és arra jöttem be, h az ablakilincsbe kapaszkodva a párkányon áll, és nézi az autòkat.... Felmászott a székre, onnan az asztalra, onnan a párkányra... Azòta azablakkilincseket leszereltük, nincs ott a kisasztal sem, de akkor meg a hintalovát tolja oda, bár kapaszkodò hìján szerencsére felmászni nem tud..az ablakot bajosan tennénk arrébb. Nálunk egyébként szabály, h ha csak 1 percre is kimegyek, az ablakot becsukom. Belegondolni is borzasztò, h mi lett volna, ha errôl elfelejtkezem...
2018. júl. 20. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!