6 és 8 éves gyerekeknél ezt be lehet vállalni? (önállóság kérdés)
Komoly dilemmában vagyok, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Nyáron új városba költözünk, új suli, munkahely. A 6 éves lányom elsős, a 8 éves fiam másodikos lesz.
Kaptam egy remek munkalehetőséget, amit semmiképpen nem fogok visszautasítani, de fél ötig tart a munkaidő. Negyed hatra érnék haza, az iskola ötkor bezár. Be mernétek vállalni, hogy a gyerekek minden nap egyedül mennek haza az iskolából, és lesznek otthon olyan 10-15 percet, amíg haza nem érek? A suli pont szemben van a lakással, lakótelep, nem kell úttesten átmenni.
Azt még nem tudjuk, hogy a férjem hol fog dolgozni, lehet, hogy ő majd haza tudja hozni őket, úgyhogy az egész kérdés tárgytalan, de azért rengeteget agyalok rajta.
Nagyszülők napi szintű segítségére nem számíthatunk, maximum hetente egy-egy alkalommal. Osztálytársak szüleire sem akaszkodnék rendszeresen.
Rossz érzésem van az egésszel kapcsolatban, nem szívesen vállalnám be ezt így, de egyelőre nem látom, hogyan lehetne-ezt megoldani.
A 8 éves esetében még csak-csak, de a 6 éves miatt nem vállalnám be így. És szó nincs a "mai világról", bármilyen világtól függetlenül egy hatévest nem hagynék egyedül a lakásban, és nem bíznék rá egy nála két évvel idősebb gyerekre.
Biztosan más megoldást keresnék, a legjobb az lenne, ha apa olyan munkát keresne (és persze találna), ahol hamarabb végez, hogy el tudja őket hozni.
Egy telefon (nyilván egy párezres, nyomógombos is teljesen megfelelő erre) ha van náluk, az szerintem teljesen jó, hogy szóljanak, ha van valami, meg te is nekik, ha késel. Nagyed óra meg abszolút nem sok, ha nem kifejezetten rosszalkodósak, simán lefoglalják magukat (egy mese, vagy kis játék, esetleg leülnek leckét írni).
Én pl. még iskoláskorom előtt maradtam otthon nyáron, míg a szüleim dolgoztak, nem volt semmi baj, kis nyomógombos teledon rendelkezésre állt. Hosszabb rövidebb időre az öcsémet is egyedül lehet hagyni a mai napig (most 9 éves).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!