Kisiskolás gyerekeknél, osztálytárs szülinapjára
milyen értékben szoktatok ajándékozni?
2000-3000 Ft. Én is morgok olykor, mert ennyi a minimum, ezalatt nem nagyon lehet értelmes dolgot venni, a zsúr meg gyakori kicsit.
2017. febr. 15. 19:05
Semmenyiért. Nálunk nem szokás szerencsére. Nem is hallottam még ilyenről, hogy osztálytársnak is vegyen a szülő szülinapra. Sokan örülnek, ha a saját gyereknek jut.
2017. febr. 15. 19:12
Nálam a lélektani határ kis barát esetén 2 ezer, legjobb barát esetén 3-4 ezer. Beszélek a gyerek szüleivel, mi az aminek örülne ebben az értékben, persze ha a vágyott dolog 4-500 forinttal több, nem problémázok. 8 éves fiam van. Mondjuk nálunk nem annyira divat a zsúrozás, évi 4-5 ilyen esemény van.
2017. febr. 15. 19:12
Legjobb barátoknál 4-5 ezer,nem annyira jó barátoknál és egyáltalán nem barátoknál 3-4 ezer.
Nálunk kb. kéthavonta vannak ilyen események.
Az osztályból nagyjából mindenki ennyiért vesz ajándékot.
2017. febr. 15. 19:39
5/11 A kérdező kommentje:
# 2: Itt arról van szó, amikor a gyerek meghívja az osztálytársait a szülinapi zsúrjára. Ilyenkor azért illik ajándékot vinni...
# 4: Nálunk is ekörül van, sőt... azért lepődtem meg, mert pár éve még úgy 2-3000 Ft körüli összegű ajándékozás ment, most meg, amikor a lányom szülinapja volt, 4-5 ezer körüli ajándékokat kapott (nem a legjobb barátnőjétől, hanem kb. mindenkitől). Aztán jöttek sorra a többi szülinapok, így havi 15-20 ezerből jön ki az ajándékok "viszonzása".
6/11 A kérdező kommentje:
Jó, most nagyon összejött, sok a január-februári gyerek az osztályban. Összesen 11 lány van, szinte mindenki tart zsúrt és meg is hívják egymást oda-vissza, szóval azért lesz még idén várhatóan...
Igen,sajnos a jó ajándékok 4-5 ezernél kezdődnek...
És üres kézzel meg azért mégsem megyünk sehová
2017. febr. 15. 20:12
3 gyerekünk van,iskolások,ovis.Én 5000 ft-ért szoktam vásárolni(attól függetlenül,hogy barát,jó barát,vagy nagyon jó barát-e az illető).Nálunk is gyerekzsúr-gyerekzsúr hátán,de úgy vagyok vele,ezek jó emlékek lesznek mindháromnak.Szerencsére egyikőjüknél se divat(és ezelőtt sem volt),hogy hobbiból hívjanak meg boldog-boldogtalant.Tényleg csak azok,akikkel jó kapcsolatban vannak.Egyszer volt csak rá példa-a középső gyerekemnél alsóban-,hogy válogatás nélkül minden fiút meghívtak,de nem akart elmenni a Fiam(nem is vittem),mert mondta,hogy igazából semmilyen kapcsolatban nem állnak,tök semleges Neki a gyerek.
2017. febr. 15. 23:58
Keves gyerek szulei tartanak, igy kb. 3-4.000 Ft. Nem veszes.
2017. febr. 16. 06:47
Lányomat is hívták már párszor, sosem mentünk.
Mivel az osztálytársai szüleit nem igazán ismerem, így nem viszem soha. Főleg, hogy általában gazdagék rendezik a bulikat, oda amúgy sem mennék szívesen.
A hozzánk hasonló helyzetben lévők meg nem rendeznek zsúrt.
De ha mennénk, akkor minimum 3-4 000 Ft-ot kéne rászánni. Abból inkább veszek a sajátomnak valamit, vagy elviszem moziba.
2017. febr. 16. 08:27
Kapcsolódó kérdések: