Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik a "rossz lányok" voltak,...

Akik a "rossz lányok" voltak, azoknak már gyerekeik vannak, az okostojásoknak pedig semmi?

Figyelt kérdés

Facebookon azt látom az elmúlt pár évben, ha megnézem a volt osztálytársakat és egyetemi évfolyamtársakat, hogy azok, akik minden hétvégén rottyra tették magukat, ájuláig ittak, és minden vasárnap reggel másik random pasi ágyában ébredtek, most már férjnél vannak és jön a baba, van, ahol már a második.

Míg a "rendes lányok", akik ezt nem tették még szinglik vagy kapcsolatban vannak, de még esküvő sehol. De akik házasodtak, azok között is kevés a már gyerekes.

Ez miért lehet? Vannak olyan párok is, akik már az egyetem első éve óta együtt vannak, tehát már több, mint 10 éve.

Lehet összefüggés? Vagy csak nekem van véletlenül pont ilyen ismerősi köröm?

2018. jún. 27. 07:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez hülyeség. Ismerek olyan fűvel fával összefekvőt akinek viszonlyag későn (majdnem 30 évesen) lett gyereke, meg olyan "rendes lányt" is akinek meg hamar.

Ennek a kérdésnek amúgy mi értelme? Vissza a suliba, és röhögjük ki az "égő jókislányokat"? Attól hogy te azt látod hogy nincs gyereke éppenséggel még lehet nagyon boldog ember, akinek meg családja van lehet nagyon boldogtalan. Talán nem a fb-ról kellene mintavételezni.

2018. jún. 27. 08:42
 12/18 anonim ***** válasza:
12%
Na én is ilyen rossz lány voltam az egyik -pénteki volt nem vasárnapi- Random pasival szerelmesek lettünk az egyetem utolsóelotti évében, hamar osszekoltoztunk ahogy lediplomaztunk osszehazadodtunk. Már van gyerekünk, akire rengeteget vártunk, lombikbaba, de meg így is “beeloztuk” a legtöbb egyetemi ismerőst.
2018. jún. 27. 08:50
 13/18 anonim ***** válasza:
69%

Az én általános iskolai osztályomból kettőnknek van gyereke. Az egyik egy olyan klány, aki már akkor is folyamatosan pasizott, ivott, bulizott. 18 éves kora körül szült. Azóta lett még egy gyereke, de már nincs együtt az apával.

A másik én vagyok, engem mindenki utált, mert mindig kitűnő voltam, általánosban soha nem buliztam (nem is engedtek volna el), és középiskolában is jó tanuló voltam, kitűnőre érettségiztem, eljártam itthonról, de normális emberekkel, és nem voltam részeges. Én érettségi után lettem terhes, 19 évesen szültem. Összeházasodtunk még terhesen, lett egy második babánk is.

Szóval ha az általános iskolai osztályomat nézzük, akkor a jó meg a rossz lány is hamar szült, a többiek meg még nem. Most vagyunk 22 évesek. (Illetve volt egy lány, akit férjhez adtak a szülei általános után, róla nem tudok semmit, de gyanítom ennyi év után már van gyereke.)

2018. jún. 27. 09:06
 14/18 anonim ***** válasza:
50%
A rosszlányoknak gyerekük van, az okostojásoknak karrierjük. Karrierépítés közben bármikor lehet szülni, de aki középiskola után kiesett a tanítási rendszerből, azoknál eseményszámba megy, ha visszaülnek tanulni.
2018. jún. 27. 09:59
 15/18 anonim ***** válasza:
41%

#14.

Tudod,nem mindenki akar karriert építeni.Én sem.Pedig,ha akarnàm lehetne.De nekem tök jó egy mezei beosztott pocíció és az anyasàg.

2018. jún. 27. 10:23
 16/18 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem lehet összefüggés. A "rossz lányok" hamarabb kiélték magukat és ha nagyon általánosítani akarunk nem volt olyan tanulási/karrierépítési lehetőségük, vagy nem is akarták, vagy egyszerűen buták voltak.

Az "okostojások" nem élték még ki magukat, későn akár a 20-as évek közepén, végén, döbbentek rá erre, illetve fontos volt nekik a tanulás, olyan szakot választottak, ahol nem elég az alapképzés, mester, doktori stb. kell, és ezért is kitolódhat a gyerektéma.

2018. jún. 27. 12:24
 17/18 anonim ***** válasza:
62%
12-es vagyok, van gyerekem es karrierem is. Attól, hogy “rossz lány” voltam tudtam, hogy ahhoz, hogy normál életet tudják biztosítani magunknak dolgoznom kell, mert nem akartam soha eltartott lenni. Tény előbb is vállaltam volna gyereket ha sikerült volna.
2018. jún. 27. 12:26
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hülyeség általánosítani, meg következtetéseket levonni.

Én sose voltam bulizós, tanultam, és tanulok is, de 23 évesen anya lettem.

Mindnkinek más az igénye, és ezek változnak.

2018. jún. 27. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!