A második babának vettetek új textilpelenkákat, vagy a meglévôket használtátok?
Figyelt kérdés
Kb. 2 év korkülönbség esetén elsôsorban.2018. jún. 26. 18:57
1/10 anonim válasza:
Az elsőnél nagyon betankoltam, csak a felét fogtam be. 22 hónap különbséggel születtek az ikrek, elővettem az újakat és együtt kimostam a használtakkal. Semmi bajuk, nem szakadtak, nem foltosak, a fehérekhez teszek mindig mosószódát is, így szép fehérek a régiek is.
2/10 anonim válasza:
Meglévőt, már neki is sok használt, de jó állapotút kaptunk. Azzal sem volt gond :)
3/10 anonim válasza:
Én újat is de első gyerek refluxos volt, még a pépes kajától is voltak bukások, így a meglévőek elég rossz állapotban voltak.
Nem dobtam ki minden régit. Pelenkázóra pl simán felraktam de nem sikáltam, ha össze lett kakálva, kidobtam, ha azonnal nem volt alkalmam kimosni.
4/10 anonim válasza:
A régieket használtam, csak 3 újat vettem, hogy legyen fiús mintás/színes is.
5/10 anonim válasza:
Pár új darabbal kiegészítettem a meglévőket, és mindegyiket használtam.
6/10 anonim válasza:
Tervezek venni 1-2-t "kimenősnek" (orvoshoz, védőnőhőz), mert nagylányom refluxos volt. Még nem néztem ugyan át, de szerintem nem maradt foltmentes textilpelenka utána.
7/10 anonim válasza:
A nagynéném vett 17 éve használt tetra pelusokat, ők sokat használták, pár évet állt, utána megkaptuk mi 4 éve. Az én lányomnak nem kellett sok, egy részét eltettem. Mikor a kicsi született, gondoltam neki se kell majd, bőven elég lesz ami van. Végül pár darabot azért vettem, mert nem találtam meg mindet ami a nagyról maradt. (A kicsit viszont pelenkázom is a régi tetrákba, és baromi jó erre. Amiket meg utólag vettem, azokat csak arcot törölni vagy aláteríteni használjuk, pelenkázni nem lehetne vele.)
8/10 anonim válasza:
Őszre várjuk a második babát, másfél év különbség lesz köztük. Nem veszek újakat. Rengeteg textilpelust vettem a lányomnak, mert nagyon sokat bukott, napi 10 db simán elment. Talán ha egy-két foltos van közte. A mintásakat nem is nagyon használtuk max takarónak, mert azt nem lehet fehéríteni meg magas hőfokon mosni. Ha nagyon leharcolt lenne a készlet, akkor vennék egy-két újat is de a régieket sem dobnám el. :)
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenkinek ment a zöld
2018. jún. 26. 21:02
10/10 anonim válasza:
A sógornőm vett 21 éve egy csomót, használta 7 év korkülönbséggel mindkét gyerekénél, eltette 10 évre, majd megkaptam én és mindkét gyerekemet kiszolgálta. Van néhány viseltesebb, de a többség még mindig normális állapotban van. Szerencsére nagy strapát nem kaptak, nem volt reflux, hasmenéses dolgok, inkább csak alátétként használtam/használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!