Ha valakinek progeszteront irnak fel, nem kéne előtte progeszteron szintet nézni? Ki sem merem váltani
Ha akár enyhe de kezeletlen fertőzésem is van, kimarad a menstruáciom akár több honapra is. Ez igy volt világéletemben, tinikoromban is.
Most felnőtten egy idegen orvos (magán)viszont önkényesen felirt progeszteront is. Mert szerinte még fiatal vagyok a menopauzához, hiába mondtam hogy a fertőzés az oka, es kezelés utan helyreáll, süket fülekre talált.
Korábban voltam mar hormonvizsgálatokon, mindig mindent rendben találtak, gyermekeink sem várattak magukra.
Ahogy tájékozodom arrol, mi is az a progeszteron, szinte csak jokat irnak rola, mennyire szükséges minden nőnek, igaz a mesterséges potlas helyett a természeteset ajánlják mert a szintetilusok vegyületei nem is egyeznek a természetes progi vegyületeivel.
Szoval ez olyan mint valami "vitamin"? Nem baj ha ugy szedem hogy progeszteron szintem nem is nézték es az lehet rendben is van, tekintve, hogy fertozes nelkul semmi bajom? Azaz menstruácio is van, gyerekek is?
Ezt be lehet csak ugy kapkodni?
Valóban hozzáértőként mondom: jól gondolod.
Egy lelkiismeretes orvos előbb megnézni a szérum progeszteron szintet és más hormont is.
Sajnos manapság ez sláger, akár csak a D vitamin...
De ettől még lehet igaza, szerintem menj el egy magánlaborba nézesd meg a női hormonokat most is.
Hormonokat szedni nem lehet büntetlenül. Nem árt feltétlenül, mert a májad lebontja a felesleget. De azért a májadat mégis csak terheled vele.
Nekem kismamaként írták fel ezt a sz...rt. Vérzés miatt ügyeleti időben megnézettem magam. Minden vizsgálat nélkül felírták. És kitessékeltek az ajtón.
Mivel magam is eü-s vagyok, így pontosan tudtam milyen fontos a progeszteron a terhesség megtartásához. A vérzés megjelenése előtti napokban meg is nézettem az összes női hormont, plusz pajzsmirigy. Minden tökéletes volt, a női hormonok klassz első trimeszteres eredmények voltak.
Szóval két napig ültem a gyógyszer felett én is, hogy hiszen nincs progeszteron hiányom. Végül úgy döntöttem mégis csak ő a nőgyógyász csak tudja mit csinál.
Aztán mikor két héttel később végre eljutottam a saját nőgyógyászomhoz, akkor ő már nem tetszését fejezte ki. De mivel elkezdtem szedni, így szedhedtem jó sokáig. És aztán a nőgyógyászom másfél perc alatt rájött, hogy hematóma miatt vérzek, semmi köze a progeszteronhoz.
Bármelyik kategóriát is olvasom, ha valaki hozzáértőként válaszol az mindig le van pontozva.. Mert 10 millió "szakértő" országa vagyunk...
Ez már nem gyk, mint 10 éve, hanem ez már csak egy vicc oldal..
Bocs az offért!
Jol értem, ha valaki elkezdi szedni akkor sokáig kell? Mindig íratni? Még nem váltottam ki.
Voltam ujabb orvosnál, néztek labort, alacsony aTSH-m, fehérvérsejt magas, ami utobbi gyulladásra utal.
Még beutaltak vizeletre és pajzsmirigyet magánnal kell nézetnem, javasolt az orvos egy másik orvost.nem mondta hogy szedjem a progeszteront
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!