Névválasztásnál figyelembe veszitek, hogy mikor van a névnap?
Nem figyeltem, csak a szülés előtti hetekben tűnt fel, hogy a választott lánynevünk napja két nappal a szülés várható időpontja után van, a választott fiúnév pedig egy nappal utána.
Nem változtattunk a néven, viszont utána megláttam, hogy két hónappal később is van ugyanaz a névnap, úgyhogy azt tartjuk. Volt már, aki lehurrogott, hogy ezt nem így kell, a szülinaphoz legközelebbi névnapon szokás ünnepelni, de szerintem ez tök nagy hülyeség, pont azért jó, ha több névnap van, mert ki lehet azt választani, ami nincs zavaróan közel a szülinaphoz.
Nincs gyerekem, de júliusban születtem és augusztusban van a névnapom, ezért mindig februárban tartottuk.
Ha nagyon azt a nevet szeretném, nem változtatnek, de hasonlóan oldanam meg.
Van egy ismerősöm, akinek a lánya a nevnapja előtt egy nappal született, ezért kapott még egy nevet és akkor tartják.
Három gyerekünk van, a választott nevet eszünkbe sem jutott volna megváltoztatni a névnap miatt.
Az első gyerekünknek 4 nap van a névnapja és a szülinapja között, külön megtartjuk mindkettőt. (Amiatt sem választottunk másik dátumot, mert az apukája nevét kapta és őt már eleve azon a napon ünnepeltük, így a gyereket is.)A második gyerekünknél pont jól jött ki a dátum: téli szülinap, tavaszi névnap. A harmadik gyerekünknek több névnap lehetőség közül választottunk névnap dátumot, így jobban eloszlanak az ünnepek az évben.
MI igen,néztük. Márciusi a lányom, augusztusban van a névnapja.
Nekem 12 nap van a szülinapom és a névnapom között, hát, nem szerencsés :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!