Névválasztásnál figyelembe veszitek, hogy mikor van a névnap?
Figyelt kérdés
Téli babánk lesz és a név ami tetszik nekünk ,szintén télen lenne a névnapja. Örültem volna ha a névnapja nyáron lenne, kicsit távolabb a szülinapjától, de elég nehéz igy a névválasztás. Titeket ez zavarna, vagy ezért nem keresnétek másik nevet?2018. jún. 14. 15:50
1/21 anonim válasza:
Ha nagyon tetszene a név, biztos nem választanék másikat. Ha kicsit bizonytalan vagyok, akkor lehet. Volt egy ismerősöm, aki Fruzsina volt és január elsején volt a szülinapja is. Szóval nem baj, ha közel van egymáshoz. Nektek kell eldönteni, hogy mennyire tetszik, emiatt biztos nem keresnék másikat.
2/21 anonim válasza:
Mi annyira nem ünnepeljük a névnapokat, így nekem mindegy lenne. :)
3/21 anonim válasza:
Én meg se néztem előre, mikor van. Lányom júliusi, szeptemberben van névnapja, most januárra vagyok kiírva, kikerestem, ha lány lesz, februárban lesz a névnap, minket nem zavar.
4/21 anonim válasza:
Az én kisebbik fiam névnapja 2 nappal a szülinapja előtt van, nem néztük meg előre csak utólag mikor már meg született :D De nem számít, azt úgysem ünnepeljük úgy, mint egy születésnapot, csak egy kis apróság, esetleg valami plussz program a szülinap előtt :)
5/21 anonim válasza:
Téli gyermeknél ez azért rosszabb kicsit mert ott lesz a szülinap, névnap, karácsony is így ha mondjuk nyáron szeretne valamit akkor sokat kéne várnia.
Én októberben születtem, novemberben van a névnapom, utána meg karácsony. Ha szerettem volna valamit mondjuk márciusban mindig az volt hogy na majd a szülinapodon.
6/21 anonim válasza:
Tartalékolok b-tervet. :)
Szóval igen, figyelembe veszem a két ünnep közötti időt.
7/21 anonim válasza:
Igen, keresnék másik nevet. Saját tapasztalat miatt.
8/21 anonim válasza:
Decemberi fiamnal figyelembe vettem! Mert ok, hogy közel van szulinap es nevnap, alap esetben nem izgatott volna, de h karacsony is akkor van... Előbb-utobb mindenki letudta volna egybe. Igy is csak 2 éves es anyos fel volt haborodva, h minek ünnepelni... Masik unokanak, meg toronyora lanccal, mert nyaron van a szulinapja. (nem az ajandek a lenyeg, hanem a gesztus). Szegennyel meg kitoltam volna egy olyan nevvel, ami decemberben, januárban van. Igen, így szempont volt. Pedig nincs nagy unneples, de miert ne kimelnem meg egy plusz szomorusagot okozó dologtól.
9/21 anonim válasza:
Dehogyis, nem is értem ez a névnap dolog mióta fontos ennyire. Meg egyébként is rákeresel neten és minden névhez kidob 4 napot egy évben nem kell ragaszkodni a nyomtatott naptárban megjelölt naphoz, a családunkban pl abban benne sincs senkinek a neve.
10/21 anonim válasza:
A fiam szülinapja 02.12., névnapja 02.14.
Eszembe sem jutott ez miatt elvetni azt a nevet, amit kb 10 éve a gyermekemnek szántam. (Plussz más fiú név nem is tetszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!