Tudtok magyar megfelelőjét a Neveah névnek?
Magyarban adható a Néva és az Annavera.Hangzásban ez a kettő áll szerintem a legközelebb az álltalad említett nevekhez.
Ha számít a jelentés is,akkor ha jól olvastam a Neveah név az angol Heaven szóból lett alkotva,szóval kereshetnétek hasonló jelentéssel bíró neveket is.
A Névát néztük mi is.
Azért idegenkedem picit tőle hogy ne magyar nevet adjunk mert attól félek nem fogják tudni kimondani az emberek a gyerek nevét.
Szerintem a Néva szép. A Neveah-ról egyből a Nivea krém ugrott be. Bár a hangzása szebb, de ha be kell diktálni a nevét, hülye szituációkba kerülhet:
- Neve?
- Neveah.
- Ah? Az meg milyen név?
Ezt a nevet többféleképpen lehet írni,nekünk kettő tetszik leírva(idr csak az egyiket írtam),tehát nem lenne ilyen probléma hogy
"Neve?
Neveah
Ah a neve?".Nem tudom melyik válaszoló írta.Nevaehként írva is tetszik.De egyébként nem így ejtük ki hogy 'Nevea'.A kiejtés 'Neveja',az Anaveahnak 'Eneveja'.Persze nem tudom leírni csak így nagyon magyarítva.Ez is felmerült hogy kérvényeztetjük magyar helyesírással, h nélkül,de úgy nincs meg az a szép kiejtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!