Karrierépítés gyermek (ek) mellett hogyan megoldható?
4 gyerek,szabad szemmel látható karrier.
Azzal nem szabad foglalkozni, hogy a magyar gyes rendszer miatt azt nyomják, hogy 3 évotthonlét kell.A világ legnagyobb részén ilyen nincs, és azok a százmilliók semmivel sem rosszabb lelkiállapotúak, mint az egymillió depressziós és egymillió alkesz országában élő magyarok.
Maximum egy évig maradtam minddel, de közben dolgoztam otthonról is. Persze, nem csak én. Közösen és egyforma mértékben hoztunk munkában is áldozatot az apjukkal, elvégre mindketten ugyanannyira vagyunk szülők. Ez nem volt "szerencse" kérdése: tudatosan alakítottuk így a munkánkat, a képzéseket.
3 évig nem lehet otthon ülni, ha karrierről beszélünk, én nem is bírtam volna.
A gyerekeknek kiváló szitterük volt, ha kellett. Mindegy, mibe került: megérte, mert hosszú távon befektetés volt a karrierembe, még ha rövid távon néha nullszaldóra jött is ki.
Nagyon örülünk, hogy ilyen példát látva nőnek fel.
Nem sínylette meg a kapcsolat és nem a szitter lett anyu és apu. A szitter vigyáz rájuk vagy hozza -viszi őket. A takarítónő sem lesz a ház tulaja, amiben takarít, vasal.
A gyerekeknek nagyon sok jutott és jut. Megkockáztatom, több, mint azoknak, akik napi 8 órát vannak el a gyerek mellett, miközben mosnak, vasalnak, a gyerek meg tévét néz.
Ahogy a szavaidból kivettem, a sitter többet van/volt a gyerekekkel, mint ti, a munka miatt...Ebből következtettem arra, hogy a munka előbbrevaló számotokra, minthogy vállaljátok, ami a gyerekekkel való kötelezettséget illeti. Így volt a legkönnyebb. Ti hajszoljátok a pénzt, a sitter meg átveszi a ti szerepeteket (mégha mást állítasz is). Én azért nem lennék annyira büszke, hogy a gyerekeim azt lássák, hogy mindennél fontosabb a karrier, a pénz. Ezt látva, valószínű, ők sem lesznek túl családcentrikusak, ahogyan ti sem vagytok.
De mindnekinek más a fontos. Van akinek a karrier/pénz, másnak az utazgatás, és azért vagyunk páran, akiknek a család.
Sok színűek vagyunk mi emberek. Nincs is ezzel gond. Csak azt nem értem, minek szültél 4 gyereket? A sitternek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!