Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 5 hetes terhesen táppénz!?

5 hetes terhesen táppénz!?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne hogy veszélyes anyagokkal dolgozom ha elmegyek a háziorvoshoz ő felvesz táppénzre,a munkahelyemen mit mondjak hogy miért vagyok táppénzen?a főnökömnek még elmondanám de ő meg elpletykálja nem szeretném ha mindenki megtudná majd csak később..Szóval mit mondjak?
2018. máj. 30. 19:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
55%
Igen en ezert irtam elso korben hogy betegszabi, mert nem akarja hogy meg megtudjak. Maskepp nem tud otthon maradni szerintem.
2018. máj. 31. 06:20
 12/23 anonim ***** válasza:
21%

11!

A betegszabi nem a munkavállaló kívánságára kiadott szabadság. Ugyanúgy táppénzes igazolas kell hozzá. Konkrétan arrol szól, hogy a betegség első 15 napját a munkáltató fizeti, a 16. naptol pedig táppénz van. Terhesség eseten meg amugy sincs betegszabadság már jóideje, csak táppénz.

5 hetes terhesen nem fogják veszelyeztetett terhesként kiirni, hiszen ez csak azt jelenti, hogy pozitív lett a tesztje, még szivhangot se fognak találni.

A konnyitett munka a megoldás továbbra is, ez nem kívánságműsor, a munkáltató köteles megoldani, ha pedig nem megy, akkor álla s időt fizetni. A kötözködőnek üzenet, hogy igen, én is megkaptam anno és az összes kollégano szinten, de ismeretségi körben se volt senki, akinek ne adtak volna meg, mivel ezh a törvény.

Ha mindenképp táppénzre akar menni a kérdező, akkor hazudnia kell a háziorvosának valami mást, ami terhességgel nem függ össze, így a táppénzes papiron nem a veszélyeztetett terhes kód fog szerepelni. Az nyilván már nem lesz probléma, hogy konkrétan tappenzcsalast követ el ezzel

2018. máj. 31. 06:52
 13/23 anonim ***** válasza:
65%

"A konnyitett munka a megoldás továbbra is, ez nem kívánságműsor, a munkáltató köteles megoldani, ha pedig nem megy, akkor álla s időt fizetni."

kedvesdrága, én vagyok a kötözködő.... mondd már meg nekem, hogy kérjen könnyített munkát, ha nem szeretné, hogy a FŐNÖKE MEGTUDJA MÉG... édesistenem...

2018. máj. 31. 08:22
 14/23 anonim ***** válasza:
Elvileg nőgyógyászati javaslattal vehet fel a háziorvos táppénzre. Én pont most intézem.Igaz én már 21 hetes vagyok,de napi 6 magnéziummal is görcseim vannak így táppénzre megyek. De el kell mennem a nőgyógyászhoz,hogy beírja a kiskönyvbe a táppénzt,aztán írhat ki a háziorvos. A táppénzes papiron rajta van,hogy terhesség miatt,ezért nem tudod eltitkolni.
2018. máj. 31. 10:49
 15/23 anonim ***** válasza:
27%
Engem a haziorvos mindig kiirt valamivel ha megkertem valamiert.
2018. máj. 31. 11:24
 16/23 anonim ***** válasza:
19%
Jajj tappenzcsalas! Ez legyen a legnagyobb gondja az orszagnak ha neha valaki ehhez folyamodik... vannak ennel sulyosabb dolgok is..
2018. máj. 31. 11:26
 17/23 anonim ***** válasza:
27%
Kedvesdraga 13, az utzolso bekezdésben ott van, hogy élhet arra hajlandó háziorvos eseten a tappenzcsalassal
2018. máj. 31. 12:46
 18/23 anonim ***** válasza:
En ahogy megtudtam hogy terhes vagyok tappenzre mentem mert 60 -70 kg at kene emelgetnem es barmit elkaphatok vagyis meg van rá az esély, a munkamon konnyiteni nem tudnak mert a munka adott
2018. máj. 31. 12:58
 19/23 anonim ***** válasza:
És a háziorvosnak meg mondtam hogy terhes vagyok és táppénzre szeretnék menni mert ez van utolsó voltam
2018. máj. 31. 13:00
 20/23 anonim ***** válasza:
19%
na ez meg a másik.. táppénz csalás... tudod, inkább fizessék az adómból egy kismama táppénzcsalását (mert ha már tp, az azt jelenti, DOLGOZOTT), mint a marcsi 7. gyerek után a gyest, aki még életében egy napot se
2018. máj. 31. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!