Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány hetes terhesen mentél...

Hány hetes terhesen mentél táppénzre és miért?

Figyelt kérdés

Jelenleg próbálkozunk a babával. Szállodai recepción dolgozom,12 órában,szeretem,de fárasztó és nagyon stresszes. Ha x hetes terhesen úgy döntök,hogy táppénzre szeretnék menni,az orvos biztosan kiír? Vagy mit "kell" ilyenkor mondani neki?

Ti mikor és miért mentetek táppénzre?

2012. szept. 30. 16:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
8 hetesen és azért mert a munkahelyemen veszélyes gőz kipárolgás van. Nem mellesleg stresszes, és nehezeket is kell emelni. Ilyenkor veszélyeztetett terhesnek vesz fel a doki.
2012. szept. 30. 16:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Akár már azonnal eljöhetsz,ezt meg kell beszélned az orvosoddal és ő minden zokszó nélkül kiír veszélyeztetettnek;így azonnal eljöhetsz.

Én szerettem volna még dolgozni,de állami cégnél vagyok és ott pl. egyáltalán nem megengedett állapotosan dolgozni (bár irodában voltam,akkor sem).Így amint bevittem a papírt,hogy terhes vagyok, írtak is ki

2012. szept. 30. 16:40
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

Az első pillanattól. Hideg helyen dolgoztam, és álló munkát, nem volt lehetőség se ülőmunkára, se más területen.

Ráadásul lombikos voltam, a táppénzes javaslatomon az szerepelt, hogy "fokozott értékű magzat". A TB-nek fél millájába került, így vigyáztak rá.

2012. szept. 30. 16:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 20 hetes voltam, amikor már nem dolgoztam. Tanár vagyok, és szeptemberben még elkezdtem a tanévet, de a háziorvosom már akkor is nagyon ellene volt. Azt mondta, hogy semmi szükség, hogy összeszedjek valami betegséget a közösségben. De csak novembertől maradtam otthon, akkor már éreztem is, hogy jó. Jöttek erősebb szívdobbanások, és miután itthon maradtam, ezek elmúltak... Sőt akkor volt a nagy h1n1 mizéria, amit itthon is parázva vészeltem át, nem ha még közösségbe kellett volna mennem...:D Szóval én a háziorvos által voltam táppénzem, de biztos a nődoki is kiírt volna, hasonló okokból. Ha rendes egyik is, másik is, nem hiszem, hogy gond lenne ezzel a dologgal, beszéld meg velük.
2012. szept. 30. 16:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Fizikailag semmi probléma a munkámmal,viszont tényleg nagyon stresszes és nem tudom eldönteni,hogy mennyire éri meg kockáztatni... 7x12 óra.... utána mondjuk egy hét szabad,de a dolgozós hét tényleg sok.
2012. szept. 30. 16:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

30. hétig dolgoztam, utána is bírtam volna, de már nagyon kényelmetlen volt az ülés, így eljöttem táppénzre.

Ha kéred, akkor ki fog írni a doki.

2012. szept. 30. 18:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a 7. héttől voltam táppénzen. Amúgy is úgy volt,hogy nem sokáig dolgozok, mert cukorbeteg vagyok, ráadásul meddőségi kezeléssel lett a baba, ezért azonnal javasolták a táppénzt. Még szerettem volna néhány hétig dolgozni és átadni a munkámat, de a 7. héten elkezdtem vérezni, nem is akárhogy, így onnantól kezdve nem dolgozhattam. szerencsére egészséges babám született 7 hete.

A Te esetedről annyit, hogy elvileg és ez fontos, hogy csak elvileg táppénre csak egészségügyi okokból lehet menni, ha valaki veszélyeztetett terhes. Attól nem lesz veszélyeztetett, hogy a munkaköre veszélyes. Ilyen esetekben a munkáltatónak kellene más munkakört biztosítani. A gyakorlatban ez nem nagyon működik, és az orvosok is általában kiírnak mindenkit, aki kéri. Ezt csak azért írom, mert előfordulhat, hogy a Te orvosod nem hajlandó írásba adni, hogy veszélyeztetett vagy, ha annak nincs egészségügyi oka. Enélkül pedig nem iagzán tudsz táppénzre menni. Mondom, ez ritka, de előfordul.

2012. szept. 30. 19:21
 8/10 Jégtánc ***** válasza:
100%

Szia,

február 4-én szültem,december közepétől mentem táppénzre.Kereskedelem,szintén 12 órázás,bolt átpakolás stb.

Te fogod érezni hogyan jó neked.

2012. szept. 30. 20:47
 9/10 anonim ***** válasza:

30. héten, mert végig veszélyeztetett terhes voltam ikrekkel, és már akkora volt a hasam, hogy nem tudtam leülni az íróasztalhoz (irodában dolgoztam). Fájt a derekam, hátam, szóval már nem bírtam.

Az orvos biztosan ki fog írni.

2012. szept. 30. 21:14
 10/10 anonim ***** válasza:
48%
36 hetig nehez fizikai munkat vegeztem korhazi munka minden terhessegnel .eszembe sem jutott kiiratni magam.
2012. szept. 30. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!