Hány hetes terhesen mentél táppénzre és miért?
Jelenleg próbálkozunk a babával. Szállodai recepción dolgozom,12 órában,szeretem,de fárasztó és nagyon stresszes. Ha x hetes terhesen úgy döntök,hogy táppénzre szeretnék menni,az orvos biztosan kiír? Vagy mit "kell" ilyenkor mondani neki?
Ti mikor és miért mentetek táppénzre?
Akár már azonnal eljöhetsz,ezt meg kell beszélned az orvosoddal és ő minden zokszó nélkül kiír veszélyeztetettnek;így azonnal eljöhetsz.
Én szerettem volna még dolgozni,de állami cégnél vagyok és ott pl. egyáltalán nem megengedett állapotosan dolgozni (bár irodában voltam,akkor sem).Így amint bevittem a papírt,hogy terhes vagyok, írtak is ki
Az első pillanattól. Hideg helyen dolgoztam, és álló munkát, nem volt lehetőség se ülőmunkára, se más területen.
Ráadásul lombikos voltam, a táppénzes javaslatomon az szerepelt, hogy "fokozott értékű magzat". A TB-nek fél millájába került, így vigyáztak rá.
30. hétig dolgoztam, utána is bírtam volna, de már nagyon kényelmetlen volt az ülés, így eljöttem táppénzre.
Ha kéred, akkor ki fog írni a doki.
Szia!
Én a 7. héttől voltam táppénzen. Amúgy is úgy volt,hogy nem sokáig dolgozok, mert cukorbeteg vagyok, ráadásul meddőségi kezeléssel lett a baba, ezért azonnal javasolták a táppénzt. Még szerettem volna néhány hétig dolgozni és átadni a munkámat, de a 7. héten elkezdtem vérezni, nem is akárhogy, így onnantól kezdve nem dolgozhattam. szerencsére egészséges babám született 7 hete.
A Te esetedről annyit, hogy elvileg és ez fontos, hogy csak elvileg táppénre csak egészségügyi okokból lehet menni, ha valaki veszélyeztetett terhes. Attól nem lesz veszélyeztetett, hogy a munkaköre veszélyes. Ilyen esetekben a munkáltatónak kellene más munkakört biztosítani. A gyakorlatban ez nem nagyon működik, és az orvosok is általában kiírnak mindenkit, aki kéri. Ezt csak azért írom, mert előfordulhat, hogy a Te orvosod nem hajlandó írásba adni, hogy veszélyeztetett vagy, ha annak nincs egészségügyi oka. Enélkül pedig nem iagzán tudsz táppénzre menni. Mondom, ez ritka, de előfordul.
Szia,
február 4-én szültem,december közepétől mentem táppénzre.Kereskedelem,szintén 12 órázás,bolt átpakolás stb.
Te fogod érezni hogyan jó neked.
30. héten, mert végig veszélyeztetett terhes voltam ikrekkel, és már akkora volt a hasam, hogy nem tudtam leülni az íróasztalhoz (irodában dolgoztam). Fájt a derekam, hátam, szóval már nem bírtam.
Az orvos biztosan ki fog írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!