Ha a babakötvénnyel nem intéztünk annak idején (2009) semmit, attól még van valahol megnyitva számlája a gyermekemnek?
Vicces vagy.
Mire mennél vele, ha egy forint sincs rajta, csak kb. 50000 Ft adósság? Ennyibe kerül az üres számla fenntartása.
Én úgy értelmeztem ezt az egészet(mi sem nyitottunk még különben),mikor a gyerek megszületett ELVBEN kapta a államtól azt a 40 valamennyi ezret,és HA én nyitok babakötvény számlát,akkor az a pénz rámegy,de innentől fogva lesz a számlának díja.(szóval érdemes fizetgetni rá)
De mi sem jártunk nagyon utána.
Kamatozni akkor kamatozna,HA nyitottál volna számlát.Viszont ha a nyitott szálára 10 éve nem fizettél volna, akkor nemhogy kamat de már tartozás lenne rajta.
Menj be az államkincstárba,és kérdezz rá.
A nemzetgazdasági számlán is kamatozik az infláció mértékével, tehát jelenleg 2,4 %al. Ha akarsz hozzá fizetni, akkor a MÀKnál startszámlát kell nyitni, és ott babakötvénybe fektetik a pénzt.
Szerintem a fundamini jobban megéri, mert ott 30% az állami támogatás.
Úgy nézem viszont, hogy a start számla nyitásnak van egy 25.000 Ft-os költsége. Szerintem körbenézek a lehetséges megtakarítási formák között, hogy melyik a legjobb.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!