Miért hiszi az összes kismama, babakocsis, hogy minden körülmények között neki van elsőbbsége?
Bakker bátor vagy kérdező, ilyenkor tobzódnak igazán az anyukák akik épp letették a kölköt.:D
Szinte hallom ahogy felszakadt pár varrat alul.XD
En forditva tapasztalom.
Zebrán valo átkelésnél beszolnak hogy haladjak már (nyomta nagyon a baba a hasam alját es normal tempoban mentem de innen tudom mennyire en lennék a plane idegesito ha öreg néni lennék bottal), két gyerekkel majálison majdnem fellökött a kisebbseg es azt várták hogy én kérjek elnézést, buszon gunnyal invitáltak leülni mint egy szánalmat hogy "jaj anyácskám nehogy elessen má üljön le", én inkabb ezt tapasztaltam, de persze sok kulturált ember segítőkészségét is pl a kutyasétáltato szolt hogy nehogy én menjek le az utrol a babakocsival majd ő a kutyával menjek nyugodtan :)
Nekem alap,hogy az időseket,betegeket,gyerekeket,vàrandósokat segítjük.
Való igaz,hogy a vàrandósság nem betegség,de van akinek könnyebb,van akinek nehezebb.
Szerintem jobb lenne segíteni egymàst,mint benyalni a "mindenki utàljon mindenkit" uszítàst.
Persze, szálljak fel úgy a buszra hogy üvöltök hogy valaki adjon helyet a terhes nőnek, vagy válasszak esetleg egy erősebbnek tűnő utast és szólítsam fel hogy hagyja el a helyét?! Nyilván, azért ennyire nem vágyom elsőbbségre.
Őszintén, én nem várok el senkitől semmit de teljesen elborzaszt az hogy mennyi neveletlen ember van. Óriási pocakkal azért már csak gondolni lehet hogy nem kényelmes, 12 hetes terhesen nem is nyafogtam ezért.
Huh, nagyon durvák ezek a hozzászólások. Szerencse,,hogy 12 éve eljöttem Magyarországról. milyen emberek vagytok, szálljatok már magatokba!
A terhes nőnek azért KELL átadni a buszon a helyet , mert ha áll, és a busz fékez elesik az komoly gondot okozhat a babánál, vagy nála.ugyanez a kisgyereknél is, elesik a kisgyerek is ráesik egy 90 kg-os fazon belegondoltatok ebbe? Ott is maradhat.
Ti is voltatok kicsik, meg nektek is lesz gyereketek, és azok a gyerekek fogják kitermelni a nyugdíjatokat!
Gondolom, téged nem szokott zavarni, amikor a sorban kisgyerekkel áll valaki, és a gyerek egy fél órája sikít, mint akit ölnek. Bevallom: én agyfaxt kapok ettől két másodperc alatt.
Úgyhogy ha kisbabával látok valakit, mosolyogva előre engedem. Neki jól esik, én legfeljebb fél perccel tovább varok, mert ő is siet, és nem fog ott állni mögöttem egy visító gyerekkel a következő percekben.
És szerintem sokan mások gondolkodnak ugyanúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!