Szeretitek az anyák napi ünnepségeket?
Sajnos én nem. Természetesen elmegyek, megnézem, de ez a gyerekről szól inkább, és nem rólam.
Nálunk általában fél óra egy ilyen óvodai vagy iskolai rendezvény, és én mindegyiket utálom. :(
Évnyitó, évzáró, anyák napja... iskolásként se szerettem, de még résztvevőként se olyan unalmas, mint nézőként.
Idén kb. egy órás lesz a műsor. Csak túlélésre játszok. :(
Tudom, hogy sokaknak ez szentségtörés.
De tényleg, komolyan lehet élvezni?
Ugyanazok a versek, mekevge előadva, furulyán az A part alatt vagy a Katalinka szállj el, két körjáték, egy bugyuta tíz perces színdarab, magnóról Halász Judit, és erre egyet jobbra, egyet balra.
Körülöttem mindenki pityereg.
Külön vicc, amikor az unokákat egész évben letojó nagyik könnyekik hatódnak egy verstől, hogy milyen jó, hogy a nagyira mindig lehet számítani... Engem ezen a ponton szokott elkapni némi hányinger.
Az én gyerekeim ügyesek, szépen mondanak verset, igazán büszke is vagyok rájuk. De nem tudom élvezni, ahogy a verekedős Józsika elmakogja a maga hat sorát.
Nem hiszem el, hogy én vagyok az egyetlen, aki utálja az anyáknapi műsort (is).
Nagyon elkanyarodott a téma. Ez egy nagyon rossz helyzet a kislány szempontjából, de biutos vagyok benne, hogy a családját megkérdezték az anyák napjáról. De ez nem csak arról a fél óráról szól, amíg verset mondanak. Már 2 héttel korábban elkezdenek rá készülni. Verset tanulnak, ajándékot készítenek, addig a kislány nem menjen óvodába vagy üljön addig a sarokba, mert nincs miért készülnie?
Van neki apukája, nagymamája akiért érdemes. Ha kihagyják mindenből, akkor is sírt volna...
Az említett kislány alig várta, hogy megérkezzen az apukája és a mamája, és átvehesse az ünneplő ruhácskáját.
Az óvónők és a kislány családja között szoros kommunikáció van, a családdal történő egyetértésben vesz részt ez a gyermek az ünnepségeken és az apuka és a nagymama mindegyiken lelkiismeretesen jelen van.
Nem egyenként mondták a gyerekek a verseket, nem kifejezetten az édesanyáknak mondták, nem volt erre ennyire kiélezve, gondolom a kislányra való tekintettel. Kifejezetten nagymamáknak szóló versekből is volt több.
Mindenki tudja a szülők közül, hogy ennek a kislánynak már nincs anyukája, senki sem sápítozik ezeken az alkalmakon, vagyunk annyira intelligensek, kedves kötözködő kommentelő, ha hiszed, ha nem.
És a sírásról: senki sem zokogott. Én speciel megkönnyeztem az egész műsort (nem jelenti azt, hogy megállás nélkül bőgtem), de én képes vagyok egy csigán elpityeredni magam, ha éppen érzékenyebb vagyok, hát, még a saját fiamon, aki csillogó tekintettel verselt!
Szval mindenki intelligensen, visszafogottan viselkedett, az óvónők előtt le a kalappal, komoly munkát végeznek azok, akik igazán szeretettel veszik körül a mi gyermekeinket.
A kötözködő anyukának pedig remélem, van ennél nagyobb öröme is az életben. Én mindenesetre szívből kívánom neki azt, hogy kevesebb megkeseredettséggel, nagyobb örülni akarással élje az életét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!