Mik a kedvenc különleges neveitek?
Melyiket adnàtok közülük?Milyen nevet kapott/fig kapni a gyereketek?
Nyílván,aki nem szereti a különleges neveket az ne írjon,nem akarok vitàt.
Nekem a Nyeste keresztnevet adták, és nagyon szeretem. :D
Ami nekem tetszik lányban az a Stormi, fiúban meg a Finn
Ami meg mindkettő lehet, az a Night
Fiúból Trisztán és Miron nagyon tetszenek, lányból a Nelda, Milda, Níla tetszenek.
De hagyományos nevet fogunk adni nagy valószínűséggel, mivel olyanban tálaltunk olyat ami mindkettőnknek tetszik és megy a vezetéknévhez is.
Fiú: Timur, Onur, Jasur, Batur, Atakan, Sanjar, Azam, Azamat, Darius, Oybek, Jusup, Alisher, Shahzod, Ilyaz, Csagatáj, Karacsáj, Dzsingisz, Jondemir, Daston, Davron, Daniyar, Khalid, Amirxon, Maxim, Maksat, Ignat, Sunnat, Novruz, Jeyhun, Jalal, Kartal, Arslan, Sherxon (Sirkán), Mirjon, Janbolat, Aydarkan, Artikbay, Kayrat, Fariz, Yerzhan, Shahriyor, Sultanbek, Nursultan, Csete, Csanád, Gara/Kara, Jászó, Jutas, Káloz, Kende, Maros, Vata, Solt, Szilas, Zalán, Konstantin, Valentin, Bogdán, Milán, Ibrahim, Rustem, Robin, Darin...
Lány: Zuleyka, Shirin, Istar, Nilufar, Yulduz, Aziza, Aisha, Aida, Naima, Firuza, Robiya, Dana, Dilora, Nadira, Shahzoda, Aydana, Alina, Lola, Farzona, Suraya, Noziya, Zhanna, Zhannur...
(Főleg török, tatár, mongol, perzsa, arab nevek voltak. Nyugati neveket direkt nem sorolok, mert szerintem már mindenkinek a könyökén jön ki.)
Hogy idegen nevek? Mert a többi nem az? És a jól megszokott magyar nevek (István, József, János, Ferenc...) magyar nevek? Egykor teljesen idegenek voltak, csak már megszokták.
Hogy nincs benne az adható listában? Gondolom, a többi se volt, csak valakik "kijárták", hogy benne legyen.
Bár én igyekeznék olyan nevet adni a gyerekemnek, ami magyar nyelven is érthető, mint például a "Bátorkán" az mongolul, törökül és magyarul is ugyanazt jelenti. Hát nem pont ezt, csak példának mondtam.
Lany nevek:
Alice Annabella Adel Agnes Agora Angela Ariel Beatrix Berta Blanca Dalia Delia Dolores Estella Fedora Frida Gerda Gloria Gilberta Hermina Hedvig Leda Leonora Lorena Lotti Matilda Marion Melania Merida Minerva Milena Mirtill Mistella Natalia Nevena Pandora Paloma Perla Polina Rubina Stella Talia Tiana Vanessa Zafira
Fiu nevek:
Albert Alfred Aurel Armin Benjamin Gabriel Erik Emil Ervin Maurice Merlin Robert Ruben Soma Stefan Samuel Teodor Tristan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!