Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Védőnőt le lehet mondani?

Védőnőt le lehet mondani?

Figyelt kérdés

A 8. Hónapban vagyok, ezalatt semmi hasznosat vagy újat nem tudott mondani nekem a védődnőm.

Teljesen fölöslegesnek tartom a tanácsadásait és nem szeretném, hogy miután megszületett a baba, kijárkáljon hozzánk és megmondja mit hogy csináljak, hogy neveljem a gyerekemet.

Azt olvastam le lehet mondani, de most láttam valami törvényt, hogy tavaly január óta nincs már erre lehetőség.

2018. máj. 3. 23:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%

Nem lehet lemondani.

Vannak jó, és rossz védőnők. Az enyém pocsék. 5 éves a fiam, szerencsére ő kb a kötelező státuszokon keres csak, azt meg kibírjuk. 1x volt kint, amikor született a fiam. Hasznos tanácsot sosem kaptam tőle, de ő legalább nem a nyomulós fajta...

Ha jó védőnőd van, hasznos lehet, ha rossz, akkor meg kibírod azt a néhány alkalmat, amikor kötelező vele találkoznod.

2018. máj. 4. 08:33
 12/19 anonim ***** válasza:
68%
A miénk is tragédia, ráadásul mindenben ellentmond a gyerekorvosnak, anno a nőgyógyászomnak is. Meg kell hallgatni, kedvesen bólogatni, aztán kimenni és mindent gyorsan elfelejteni, amit mondott. 😊
2018. máj. 4. 08:48
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Biztos vagyok benne, hogy nem fogom máshogy gondolni miután megszületett a baba. És mellesleg engem főleg ne oktassom egy olyan nő, akinek nincs is gyereke, biztos vannak nála rosszabbak is, de egy idióta flegma nő, azon kívűl, hogy nézegeti az orvosi papírjaimat, súlyt mér, haskörfogatot, vízeletet, nem csinál semmi olyat, amiért akár most kéne járnom hozzá. Minden amit eddig elmondott, azt hónapokkal ezelőtt elolvastam az interneten.

Ha a baba megszületik, és nem az ösztöneimre hagyatkozok, akkor ott vannak a szüleim, a barátnőim, előbb fogom őket hívni, mint azt a nőszemélyt.

Azért mert valaki nem akarja, hogy egy idegen havonta/hetente látogassa őket, még nem jelenti azt, hogy éhezteti/veri a gyereket és ezért nem engedi be a védőnőt!

2018. máj. 4. 11:25
 14/19 A kérdező kommentje:

Az oltások időpontját én is tudni fogom, gyerekorvos már tudjuk ki lesz.

Nevetséges, hogy egyáltalán a védőnői tanácsadás egy külön foglalkozás

2018. máj. 4. 11:28
 15/19 anonim ***** válasza:
54%
Biztos vagyok benne, hogy csak azért tetted fel a kérdést, hogy szidhasd a védőnőket! Flegma stílusod neked is van kérdező. Biztos jobb az interneten tájékozódni, meg az anyuci és a barátnők véleményét kikérni majd, főleg, hogy gyerekkel kapcsolatban mindenkinek más véleménye szokott lenni! Feltételezem, hogy a kérdésed úgy ahogy van, nem igaz, csak kitaláltad, hogy szidhasd a védőnőket. Ha mégis igaz lenne, akkor majd ha gyereked lesz, megtudod, hogy mindenki mást mond és akkor bizony jó lenne valaki, akire lehet hallgatni, mert például ő ezt tanulta és mert a gyerekorvost nem lehet minden büfi és puki miatt hívogatni. Én külföldön élek, itt nem volt védőnő és nekem nagyon hiányzott! Én könyvekből tájékozódtam, kórházi tájékoztatókból, pontosan hogy elkerüljem azt, amivel te dobálózol, hogy 5 megkérdezett személy 5 féle véleménye alapján döntsek. Az oltások időpontjai megvannak, szerencsére a gyerekorvos tájékoztatott, mert én nem anyukák véleményét akartam volna kikérni. Nekem teljesen mindegy, ki mire oltatja a gyerekét, nekem fontos volt, hogy hiteles forrásból tájékozódjak. Nem túlzok, hogy óriási segítség lett volna, ha tudok maximálisan a babámra koncentrálni és nem mindenért a gyerekorvost kell kérdeznem, vagy könyvben utána nézni. Ezt Magyarországon biztos nagyon nehéz elképzelni. Terhesen pocakot mérnek neked és vizeletet, súlyt? De jó neked! Nekem többször nézték uh-n a babámat, hozzáteszem én dönthetek ebben is, vagyis nekem kellett utánanézni, mikor menjek uh-ra és hová, hány hetesen.... Viszont soha nem méricskéltek, nem néztek vizeletet. Van egy pár kötelező vizsgálat a többi opcionális. Ha egy nő nem ér rá, nem néz utána, akkor teljesen magára marad szülés előtt és utána is.
2018. máj. 4. 12:13
 16/19 anonim ***** válasza:
59%
látom te leszel a mindenért hepciáskodo,okoskodo,anyuci ,nem bírsz havonta,majd ki félórát védőnővel.
2018. máj. 5. 06:35
 17/19 anonim ***** válasza:
61%
Végül is szegény kis Benjámin anyukájának is volt anyja még is cart rá hogy éhen hal a gyerek.
2018. máj. 5. 07:36
 18/19 anonim ***** válasza:
12%

Nem lehet, sajnos.

A mi otthoni védőnőnk egy elmaradott idősebb nő volt, olyan hülyeségeket beszélt, hogy a fülem kettéállt, de kioktatni valahogy nem volt pfám - noha én is védőnő vagyok :D.

Most már külföldön élünk, a Hebamma tök normális, nem zaklat feleslegesen és tényleg értelmes dolgokat mond - noha sokmindent tudok, mert attól, hogy kiköltöztem nyomon követem a dolgokat. :)

2018. máj. 8. 14:50
 19/19 anonim ***** válasza:
62%
A Hebamme (és nem Hebamma) egyáltalán nem felel meg a magyar védőnőnek, teljesen más.
2018. máj. 8. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!