Védőnőt le lehet mondani?
A 8. Hónapban vagyok, ezalatt semmi hasznosat vagy újat nem tudott mondani nekem a védődnőm.
Teljesen fölöslegesnek tartom a tanácsadásait és nem szeretném, hogy miután megszületett a baba, kijárkáljon hozzánk és megmondja mit hogy csináljak, hogy neveljem a gyerekemet.
Azt olvastam le lehet mondani, de most láttam valami törvényt, hogy tavaly január óta nincs már erre lehetőség.
Nem lehet lemondani.
Vannak jó, és rossz védőnők. Az enyém pocsék. 5 éves a fiam, szerencsére ő kb a kötelező státuszokon keres csak, azt meg kibírjuk. 1x volt kint, amikor született a fiam. Hasznos tanácsot sosem kaptam tőle, de ő legalább nem a nyomulós fajta...
Ha jó védőnőd van, hasznos lehet, ha rossz, akkor meg kibírod azt a néhány alkalmat, amikor kötelező vele találkoznod.
Köszönöm a válaszokat!
Biztos vagyok benne, hogy nem fogom máshogy gondolni miután megszületett a baba. És mellesleg engem főleg ne oktassom egy olyan nő, akinek nincs is gyereke, biztos vannak nála rosszabbak is, de egy idióta flegma nő, azon kívűl, hogy nézegeti az orvosi papírjaimat, súlyt mér, haskörfogatot, vízeletet, nem csinál semmi olyat, amiért akár most kéne járnom hozzá. Minden amit eddig elmondott, azt hónapokkal ezelőtt elolvastam az interneten.
Ha a baba megszületik, és nem az ösztöneimre hagyatkozok, akkor ott vannak a szüleim, a barátnőim, előbb fogom őket hívni, mint azt a nőszemélyt.
Azért mert valaki nem akarja, hogy egy idegen havonta/hetente látogassa őket, még nem jelenti azt, hogy éhezteti/veri a gyereket és ezért nem engedi be a védőnőt!
Az oltások időpontját én is tudni fogom, gyerekorvos már tudjuk ki lesz.
Nevetséges, hogy egyáltalán a védőnői tanácsadás egy külön foglalkozás
Nem lehet, sajnos.
A mi otthoni védőnőnk egy elmaradott idősebb nő volt, olyan hülyeségeket beszélt, hogy a fülem kettéállt, de kioktatni valahogy nem volt pfám - noha én is védőnő vagyok :D.
Most már külföldön élünk, a Hebamma tök normális, nem zaklat feleslegesen és tényleg értelmes dolgokat mond - noha sokmindent tudok, mert attól, hogy kiköltöztem nyomon követem a dolgokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!