Nem vagyok boldog az anyuka szerepben, mit lehet tenni (mellette költözés, építkezés stb. ) ebben az esetben?
Van egy 3 éves lányom, és egy 10 hónapos kisfiam. Nemrég (6 hónapja) költöztünk be egy félkész házba, rengeteg a meló még vele. A cuccaink egy része még mindig dobozokban (nincs szekrény kipakolni, rendben tartani a dolgokat).
Állandó takarítás, főzés, bevásárlás, gyerekrendezésből áll a napom. Konkrétan ma most ültem le először. Pedi ma nem főztem, csak sütőbe tettem a kaját. Még mindig nincs rend, és tisztaság sem megfelelő számomra. Folyamatos mókuskerékben vagyok, mert ha éppen valamit sikerül megcsinálni, a következő újratermelődik (még mindig vár a hűtő kitisztítása, ablakpucolás stb.) Pedig nem patikarendet várok el.
Egyszerűen nem érem utol magam sosem, a párom rengeteget dolgozik, azért, hogy tudjuk előre haladni. De az itthoni dolgokat egyszerűen nem bírom kézben tartani.
A munkálatok megszervezéséről, hogy kész legyen a ház, már ne is beszéljünk..
Fogd fel úgy, hogy ez csak egy átmeneti állapot, és dolgozzatok most egy kis ideig nagyon keményen azért, hogy minél hamarabb kész legyenek a dolgok, és legyen egy kis nyugalom.
Én legalábbis ezt tenném. Inkább megfeszülnék jobban egy kis ideig, minthogy még hosszú ideig fennmaradjon ez az állapot.
Szerintem az egész anya-lét ilyen.
Ott cseszted el, hogy gyereket vállaltál
Jó lenne felfogni átmenetinek, de sajnos már jó ideje benne vagyunk ebben és még benne is leszünk, mert a feltételek nincsenek meg ahhoz, hogy hamar rendeződjünk.
Én is úgy érzem, hogy ilyen az anyalét, és a mindennapi nehézségek (otthonteremtés, megélhetés) mellé sok áldozattal jár. Sokszor nem érzem magam sehol a történetben, csak szolgálok, dolgozok valamiért vagy valakiért, de rólam nem szól benne semmi :(
Sajnos rokonok egyre betegesebbek, és még dolgoznak, így nem sok segítség jut :(
Köszönöm Nektek! :)
Azt, hogy végre befejezitek azt a házat. Kérjetek segítséget, valaki vigyázzon a gyerkekre, és csináljátok meg a hátralévő dolgok jó részét, mert így sose lesz vége. Mi is költöztünk, tudom, hogy nem egyszerű, de kifogást mindig lehet találni arra, miért ne éppen most haladjatok vele.
Persze, elhiszem, hogy sokat dolgozik a férjed, de te sem a hasadat sütteted a két gyerek mellett, ugyanolyan fáradt lehetsz. Fogjatok össze, és legyen most ez a fő célotok az elkövetkező pár hétben. Üljetek le, nézzétek végig, hogy mi van még vissza, mire van jelenleg pénzetek, és mik azok, amikre a leginkább szükségetek lenne most. Nagyon illúzióromboló tud lenni egy félkész ház. Ha végre helyreáll a rend, te sem látod majd ilyen drasztikusan a dolgokat.
ilyenkor (is) átérzem, milyen jó szinglinek lenni.
most ettem meg egy pizzát meg egy tál jégkrémet, filmet nézek a gépen, közben spanyolt tanulok, körülöttem csend és nyugalom.
este skandináv krimit olvasok, és alszom egy jót.
én pont azért nem alapítanék családot, mert sosem voltak illúzióuim, hogy ez nem kész rabszolgaság, amiből nincs felszabadulás.
Elhiszed, hogy ez mindenhol ilyen?
Mi is epitkeztunk 3 gyerek mellett, de nalunk nagy szerencse volt, hogy a ferjem teljesen kezbe vette az epitkezessel kapcsolatos ugyeket. Igy fel ev alatt vegeztunk:)
Azért kíváncsi lennék, hogy milyen építkezés volt ahol fél év alatt végeztetek! Mi másfél éve csak a papírokat, terveket, engedélyeket intézzük és ha minden jól megy júniusban kezdődhet a tényleges építkezés...
Kérdésedre válasz: Értem, hogy szörnyen nehéz! De gondolj arra, hogy hányan cserélnének veled! Van házatok, ami nagyon nagy szám a mai világban, csodálatos családod és mindenki egészséges!
Egyébként nem értem a konkrét problémát! Hogy még nem tiszta a ház vagy nincs hova kipakolni? Esetleg hívjatok egy diákot, aki segít elrendezni a dolgokat vagy a gyerekekre vigyázz! De az megoldás lehet, ha egy szobát tipp-toppra megcsinálsz (az fog motiválni) a többivel pedig tényleg csak apródonként haladsz és ki is hagyhatsz 1-2 hetet pihenés gyanánt! Kitartást!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!