Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi ideig szokás hónapokban...

Mennyi ideig szokás hónapokban számolni a gyerek korát?

Figyelt kérdés
A falra mászok tőle, amikor ilyeneket hallok, hogy 26 hónapos... Miért nem mindegy itt már? Miért nem elég, hogy 2 éves?? Mennyi idős korig számolgatják ezt? Ha meg tőlem megkérdezik, mondjam én is, hogy 635 hónapos vagyok? :DDD
2018. máj. 2. 12:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

4-es ha gyerekkorházban dolgoznál akkor tudnád, hogy a gyógyszereket soha se de soha nem korban hanem súlyra adagolják. Nem hiába van a gyógyszertári gyógysereken is rajta a súly, és azt kell nézni.

Söt az orvos mindig a súlyt kéri.

A hatoanyagok grammban vannak megadva és x súlynál x hatóanyag használ.

Mivel egy 3 éves gyerekek között 5-10kg külömbség is lehet, így nagyon fontos, hogy súly szerint kapja és ne kor szerint.

2018. máj. 2. 14:04
 12/15 anonim ***** válasza:
25%

Orvosilag 3 éves korig.

Amúgy meg kinek hogy tetszik.

Pl. én még hónapokban mondom, 25 hónapos a lányom. Nemsokára 26. Azért mondom így,mert nem mindegy,hogy pl. 25 hónapos egy gyerek, vagy 32 fejlődés szempontjából.

2018. máj. 2. 14:05
 13/15 A kérdező kommentje:
Persze, orvosilag nyilván nem mindegy. De én a boltban, a játszón, az utcán hallom ezeket leginkább.
2018. máj. 2. 14:47
 14/15 anonim ***** válasza:

Orvosnál 3 éves korig hónapban, informális közegben egy éves kora után már fél éves pontosítással (amihez közelebb van) vagy éves.

Teljesen elég az "ősszel múlt/lesz 2 éves". Akit nagyon érdekel a pontos kora, az úgyis megkérdezi.

Ahogy írták, gyógyszerezésnél a súly számít 1-2 éves kor után. Nemrég a toxikológiát kellett hívnom, mert befalt egy doboz C-vitamint. A korát nagyjából mondtam, a súlyát és a bekajált vitamin összmg-ját mondtam pontosan. Így én is pontos választ kaptam.

2018. máj. 2. 15:19
 15/15 anonim válasza:
Amíg meg nem halnak. Jobb esetben 960 hónap körül. (olyan 80 év)
2018. máj. 17. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!