Mennyi ideig szokás hónapokban számolni a gyerek korát?
4-es ha gyerekkorházban dolgoznál akkor tudnád, hogy a gyógyszereket soha se de soha nem korban hanem súlyra adagolják. Nem hiába van a gyógyszertári gyógysereken is rajta a súly, és azt kell nézni.
Söt az orvos mindig a súlyt kéri.
A hatoanyagok grammban vannak megadva és x súlynál x hatóanyag használ.
Mivel egy 3 éves gyerekek között 5-10kg külömbség is lehet, így nagyon fontos, hogy súly szerint kapja és ne kor szerint.
Orvosilag 3 éves korig.
Amúgy meg kinek hogy tetszik.
Pl. én még hónapokban mondom, 25 hónapos a lányom. Nemsokára 26. Azért mondom így,mert nem mindegy,hogy pl. 25 hónapos egy gyerek, vagy 32 fejlődés szempontjából.
Orvosnál 3 éves korig hónapban, informális közegben egy éves kora után már fél éves pontosítással (amihez közelebb van) vagy éves.
Teljesen elég az "ősszel múlt/lesz 2 éves". Akit nagyon érdekel a pontos kora, az úgyis megkérdezi.
Ahogy írták, gyógyszerezésnél a súly számít 1-2 éves kor után. Nemrég a toxikológiát kellett hívnom, mert befalt egy doboz C-vitamint. A korát nagyjából mondtam, a súlyát és a bekajált vitamin összmg-ját mondtam pontosan. Így én is pontos választ kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!