Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ezek közül melyik...

Szerintetek ezek közül melyik a legszebb név?

Figyelt kérdés

Még nem állok gyerekvállalás előtt, csak mostanában több ismerősömnek született kislánya. Ezért átnéztem a 2018-as női nevek listáját, és kiírtam, nekem melyek tetszenek legjobban. Olyanok tetszenek leginkább, amik ritkák, de szép hangzásúak és jelentésűek.

Sztella-csillag, Violett-ibolya, Szelina-égből jövő, Zelma-istenség védelme alatt álló, Elena-fény, világosság, Édua-a Hold felkel, Lídia-Lídiai nő, Níla-kék, Imola-mocsár, vizes terület, Noa-mozgás, mozgékony, Ájlin- Holdhoz tartozó, Lelle-lélek, lélegzik, Írisz-szivárvány, Fédra-fényes, Auróra-hajnal, hajnalpír, Emili-szorgalmas, igyekvő

Előre is köszönöm!

2018. ápr. 26. 21:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Mindenkinek ment a zöld kéz.:)
2018. ápr. 27. 13:04
 12/17 anonim ***** válasza:
A Szelina, az nem égből jövő, hanem a Szeléna (Selena-Serena) egik változata, aki a hold istennője és szerelembe esik Endymion földi paraszttal. Végül Endymion meghal, és Selena öngyilkos lesz.
2018. ápr. 28. 18:13
 13/17 anonim ***** válasza:

Egyébként, amiket adnék:

- Elena

- Auróra

A többi magyarosítva szerintem nagyon csúnya :(

Stella, Selena, Ailin, Phedra, Emily sokkal szebbek.

2018. ápr. 28. 18:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Elena, Írisz és Emili (vagy Emilia) nyerte el a tetszésemet.

A Fédra névről még nem hallodtam, de nagyon tetszik a jelentése.

2018. ápr. 28. 21:09
 15/17 anonim ***** válasza:
Elena, Lelle, Írisz, Auróra-nekem ezek tetszenek
2018. ápr. 28. 22:06
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is!

12-es válaszolónak: A Szelina és a Szelena tudtommal nem ugyanaz. A Szelinát egy könyvből ismerem (Csillagpor), és abban írták, hogy égből jövő a jelentése. Interneten nem találtam meg a jelentését.

2018. ápr. 29. 15:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor ezt az író találta ki, létező nyelven valószínűleg nincs jelentése. Ez persze nem baj.
2018. máj. 1. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!