17 eves terhesen megtarthatom a picit?
Sziasztok. Sajnos egy figyelmetlenség miatt terhes lettem. A barátommal szeretjük egymást mindig védekeztünk és elég nagy méretei miatt valószínűleg elszakadt az óvszer. Kérlek ne bantsatok, tudom hiba meg fiatal vagyok de így is elég nehéz. Anyámmal mem tartom a kapcsolatot viszont ha már így alakult szeretetém megtartani a picit. A barátom 26 éves és mindenben támogat. Valaki tudna nekem tanácsokat adni? Nagyon nagy szükségem lenne rá
Köszönöm
Persze,hogy megtarthatod.
Gondold át alaposan persze, és mindenképp írjatok apasági nyilatkozatot. Érettnek érzed magad hozzá?
Mérlegeld azt,hogy ha netán egyedül maradsz vele,akkor is birni fogod-e. Kérd ki Apukád véleményét is,hisz gondolom Ő fog majd a legtöbbet segíteni nektek.
Számolj azzal,hogy pár évig kötött leszel,nincs bulizás minden hétvégén meg ilyenek.
Gondolom mindenki rögtön elítél. De már teljesen mindegy,mert megtörtént. Így is lehet belőled szuper anyuka,csak alaposan gondold át,mert biztosan lesznek nagyon nehéz pillanatok.
Szerintem én sem tudtam volna elvetetni,ha 17 évesen terhes lettem volna.
De azt sem mondom,hogy minenképp tartsd meg. Ezt csakis neked kell tudnod,hogy normális életet tudsz-e biztosítani neki,egy kiegyensúlyozott anyukával?!
Jajj,drágám ne tedd ezt!
Nen is magad miatt hanem a pici miatt!
Ez amiben vagy gyerek szerelem.
Lersze lehet életetek végéig szól de az még most nem biztos.
És ez egy kis élet felneveléséhez kevés!
Ezt mondom úgy hogy én 19 évesen szültem!DE!
Mi akkor már 4 éve "ismertük egymást,18 évesen össze költöztünk és terveztük a babát.
Ma már 3 gyerekünk van,vállalkozásunk.
Kérdésedre a válasz!
Ha megtartod és nem töltöd be a 18 at szülésig akkor mindenhol a gyámoddal kell megjelenned,brle egyezését adnia!
Ebbe amúgy apukád bele egyezne???
17 évesen szülj?
Nem szamit,hogy az apja beleegyezik-e vagy sem. A gyerekjoletiben az fogja oket erdekelni,hogy ott a baba apja,aki vallalja is ezt. Nyilvan a korhazi vizsgalatoknal kell a szulo,de a nogyogyaszhoz es a vedonohoz egyedul fog elmenni vagy a parjaval. Es ha az apja nem akarja,hogy ennyi idosen szuljon,de o szeretne akkor a gyamugy is ot fogja tamogatni mivel az o teste az o gyermeke es az o dontese,fuggetlenul a koratol.
Amugy nem ertelek titeket. Csak arrol beszeltek,hogy mi lesz ha a baratja elhagyja. Talan pont azert tud felelosen donteni mert mar nem 18 eves. Volt meg egy,hogy mindjart 30 eves lesz es emiatt hagyja el,pont hogy ebben a korban mar elgondolkoznak a palik az apasagon,mivel eddigra legtobbjuk mar rendelkezik egzisztenciaval.
Kerdezo! Szerintem ha szeretned a babadat akkor tartsd meg. A levelezo jo otlet. Most meg gondolom nappalora jarsz. Ez az eved meglesz es a kovetkezot elkezdheted,esetleg valahogy elore hozhatnad a vizsgakat,hogy meglegyen az is. Bar lehet ez sok lenne,foleg terhesen. Esetleg halaszthatsz is mar szeptembertol es akkor szep nyugodtan feltudsz keszulni a babara,kikapcsolodhatsz is picit elotte,mert utana egy ideig nem sok idod lesz,de egyaltalan nem olyan borzalmas mint ahogy itt eloadtak.
Csatlakozom a 11-es és 13-as válaszolóhoz.
Ha úgy érzed, hogy el tudnál látni egy babát akkor is ha esetleg elhagy a párod akkor nyugodtan tartsd meg. De felesleges ettől rettegni, hogy mi lesz ha elhagy. Ez tervezett babáknál is előfordul, meg a 10 éve együtt levőknél is meg az 40 éveseknél is. Azért, mert valaki fiatal nem jelenti azt, hogy "gyerekszerelme" van, meg azt, hogy úgyis elhagyják.
Maga az érettségi önmagában meg semmit nem ér, a kapcsolatok és a fellépés számít. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne rakd le, csak nem kell leírni a sima szakmával rendelkező embereket sem. A levelezős suli tök jó ötlet. Meg ezer lehetőséged van. Lehetsz vállalkozó vagy a hobbi útján is elindulhatsz.
13-as Te hülye vagy, vagy nem vagy hülye?
"valahogy elore hozhatnad a vizsgakat,hogy meglegyen az is"
Ez középiskola, hogy lehetne elöre hozni az érettségit??? Itt levelező ye létezik, csak esti képzés, de az sem sok helyen.
Nem egyetemröl beszélünk, ott sokkal könnyebb lenne. Passziváltathatna, átmehetne levelezőre, késöbb folytathatná.
Viszont tanköteles nem vagy már.
Most leszel 18,mikor szülni fogsz?
Az apa nem tervezi hogy elvesz? Bár gondolom korai, és lehet elsietett megoldás lenne.
Ha nem, akkor legalább tegyetek apai elismerő nyilatkozatot a legközelebbi anyakönyv vezetőnél. Akkor kerülhet csak az ő nevére a pici. Ha fontos neki akkor boldogan a nevére veszi a gyereket. Ha (nagyon) ellenkezik ez ellen, az megmutatja, hogy hogyan áll a hozzátok, mennyire számítotok neki.
De ehhez kell a gyám, itt apukád hozzájárulása is.
" Itt levelező ye létezik, csak esti képzés, de az sem sok helyen."
Rosszul tudod, van levelezős gimnázium is. Ahol én végeztem, ott volt esti is, és levelezős is, én a levelezős osztályba jártam. Egyébként minden nagyobb városban van olyan gimnázium, ahol felnőttek is érettségizhetnek esti/levelezős/távoktatásos munkarendben, ha meg nem akar iskolát váltani a kérdező, akkor minden további nélkül folytathatja a tanulmányait magántanulóként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!