Külföldön miért nincs védőnő?
#9 melyik orszagban elsz? Eleg erdekesen hangzik amiket irsz.
Itt Spanyolorszagban van a gyerekorvos es ilyen vedoni fele, akihez visszuk a gyerekeket pl meresre; oltasra, a hozzataplalasnal is o ad tanacsot. Gyerekorvoshoz akkor jarunk ha beteg a gyerek. A korhazban is mindenre odafigyelnek.
Igazabol tenyleg ez a "kulfold" szo tul tag mert oriasi elteresek vannak meg nyugati orszagok kozott is amint latjuk.
,,Senkit nem érdekel, hogy a gyerek be van-e oltva, hogy tudtam-e szoptatni, hogy végig ment-e a gyerek mozgásfejlődés fázisain!"
Hát megnyugtatlak, a védőnőt sem kifejezetten érdekli, csak muszáj neki ezeket irkálnia...
Egyébként mi az, hogy senkit nem érdekel? Ott vannak a szülei, nem? Őket sem érdekli?
,,Senki nem segít a hozzátáplálás kérdéseiben, az ápolásban, fürdetésben."
Ezekről mindegyikről van kismillió szakkönyv és táblázatok, rengeteg, rengeteg infó, videó a neten. Next, please!
,,Én mindent könyvekből olvastam el, a hozzátáplálást kórházi prospektusokból, az egész terhességem alatt úgy készültem a babámra, mintha legalább államvizsgáznék."
Én is kérlek, mert a védőnő az egy őskövület itt, nem akar már nyugdíjba vonulni, szerinte ha nincs tejed, adjál neki nyugodtan "felestejet" és felhördült, hogy 1 évesen még anyatejet (is) kapott, mert szerinte az elveszi a helyet a rendes ételtől! Isten óvjon mindenkit egy ilyen védőnőtől! Van fiatalabb is, de ő meg nem mer megszólalni, mert az idősebb madonna a rangidős.
,,Az anyáknak nagy szabadság van hagyva, az oltás kérdésében is, és nekem egyáltalán nem jön be az, hogy más anyák példáját kövessem azt illetően, hogy mire oltassam be a gyerekem."
Aki nem akar oltatni, annak magyarázhatod szerintem, vannak ilyen emberek.
,,Az anyát nem figyelmezteti senki, hogy milyen vizsgálatokra mikor vigye a gyerekét, mert neki azt tudnia kell.."
Azért a brosúrában gondolom leírják vagy valami kis füzetet biztos kapsz róla. Amúgy ez a sok méricskélés annyira felesleges is. Úgyis látja egy anya, ha nem fejlődik normálisan!
A health visitor is midwife csak reszt vett tovabbkepzesen.
Babam most 3 hetes, Szules utani napon sima midwife jott, 5. napon is sima midwife jott. A Health visior 10-14. napon kell jojjon eloszor, miutan a sima midwife atadott minket neki (piros konyvben is 10-14 napot ir)
Fog jonni majd 6-8. het korul megegyszer, utana mar csak statuszokra kell menni. Megadta a telefonszamat es barmi van lehet hivni.
Children centre be is lehet menni pl. meretni a babat vagy foglalkozasokra.
Nem kell riogatni senkit, barmilyen segitseg kell a health visitor rendelkezesre all amig a gyerek 5 eves kort eleri. Biztos a tobbi orszagban is van hasonlo, nemhiszem, hogy csak Magyarorszagon foglalkoznanak a kisgyerek fejlodesevel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!