Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Külföldön miért nincs védőnő?

Külföldön miért nincs védőnő?

Figyelt kérdés
UK-ben talán a midwife olyasmi? De máshol?

2018. ápr. 25. 11:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%

#9 melyik orszagban elsz? Eleg erdekesen hangzik amiket irsz.

Itt Spanyolorszagban van a gyerekorvos es ilyen vedoni fele, akihez visszuk a gyerekeket pl meresre; oltasra, a hozzataplalasnal is o ad tanacsot. Gyerekorvoshoz akkor jarunk ha beteg a gyerek. A korhazban is mindenre odafigyelnek.

Igazabol tenyleg ez a "kulfold" szo tul tag mert oriasi elteresek vannak meg nyugati orszagok kozott is amint latjuk.

2018. ápr. 25. 12:00
 12/26 anonim ***** válasza:
77%
Az én gyerekemet 3 éves koráig csak az oltásokon látta a gyerekorvos, aztán bekerült az oviba és attól fogva, ez megváltozott. Az, hogy nem járnak orvoshoz a gyerekek, még nem jelenti, hogy nem betegesek. Az orvosok nálunk gyógynövényes szirupokat adnak még akkor is, amikor Magyarországon már antibiotikumot kapna egy gyerek. Két dolog történik: vagy 2 hét alatt meggyógyul vagy felülfertőződik és tüdőgyulladással és fülgyulladással mehetünk vissza két hét múlva. Akkor inkább egy antibiotikum. Sokkal később kezdik meg a rendes gyógyszeres terápiát, ezért egy szülő százszor meggondolja, hogy azért elvigye-e a gyerekorvoshoz a gyerekét, hogy 1-2 óra várakozás után megint ugyanazt a gyógynövényes szirupot írja majd fel, ami 2 hét alatt vagy használ vagy nem. Viszont ha gyógyszert írnak, az lehet olyan ütős, amit Magyarországon például még nem adnak kicsiknek. Megint csak azt mondom, akkor inkább egy antibiotikum.
2018. ápr. 25. 12:02
 13/26 A kérdező kommentje:

,,Senkit nem érdekel, hogy a gyerek be van-e oltva, hogy tudtam-e szoptatni, hogy végig ment-e a gyerek mozgásfejlődés fázisain!"

Hát megnyugtatlak, a védőnőt sem kifejezetten érdekli, csak muszáj neki ezeket irkálnia...

Egyébként mi az, hogy senkit nem érdekel? Ott vannak a szülei, nem? Őket sem érdekli?

,,Senki nem segít a hozzátáplálás kérdéseiben, az ápolásban, fürdetésben."

Ezekről mindegyikről van kismillió szakkönyv és táblázatok, rengeteg, rengeteg infó, videó a neten. Next, please!

,,Én mindent könyvekből olvastam el, a hozzátáplálást kórházi prospektusokból, az egész terhességem alatt úgy készültem a babámra, mintha legalább államvizsgáznék."

Én is kérlek, mert a védőnő az egy őskövület itt, nem akar már nyugdíjba vonulni, szerinte ha nincs tejed, adjál neki nyugodtan "felestejet" és felhördült, hogy 1 évesen még anyatejet (is) kapott, mert szerinte az elveszi a helyet a rendes ételtől! Isten óvjon mindenkit egy ilyen védőnőtől! Van fiatalabb is, de ő meg nem mer megszólalni, mert az idősebb madonna a rangidős.

,,Az anyáknak nagy szabadság van hagyva, az oltás kérdésében is, és nekem egyáltalán nem jön be az, hogy más anyák példáját kövessem azt illetően, hogy mire oltassam be a gyerekem."

Aki nem akar oltatni, annak magyarázhatod szerintem, vannak ilyen emberek.

,,Az anyát nem figyelmezteti senki, hogy milyen vizsgálatokra mikor vigye a gyerekét, mert neki azt tudnia kell.."

Azért a brosúrában gondolom leírják vagy valami kis füzetet biztos kapsz róla. Amúgy ez a sok méricskélés annyira felesleges is. Úgyis látja egy anya, ha nem fejlődik normálisan!

2018. ápr. 25. 12:04
 14/26 anonim ***** válasza:
62%
11-es, szívesen válaszolnék a kérdésedre, de nem teszem, mert ahogy látom, kapásból lepontoztak 18%-nál tartok. Ezt tényleg nagyon bírom, mikor egy őszinte választ képtelen valaki a helyén kezelni. A tényeket leírtam és senkivel nem akarok vitába bonyolódni. Az sem mindegy, hogy egy országon belül milyen régióban lakik valaki. De nem egy embert ismerek, akik Magyarországra képesek visszautazni, ha úgy érzik, hogy komolyabb egészségügyi beavatkozásra lesz szükség. Én is közéjük tartozom egyébként.
2018. ápr. 25. 12:07
 15/26 anonim ***** válasza:
76%
3 hete szültem Angliában . Itt a midewife (szülésznő) látja el azplat amiket otthon orvos csinál .. egyedül a szülésnél találkoztam orvossal . Health Visitor ( védőnő) terhesség alatt egyszer jött ,miota megszültem pedig kétszer. egy tündéri nő ,nem mint otthon , szól 2 héttel azelőtt mielőtt jön .. bármit kérek szívesen segít ,bármikor hivhatom is.. a midwife ok is kijárnak az első 6 hétben . Itt szülés napján már itthon töltöttük az estét . Nem kell orvoshoz mászkálni kijönnek házhoz és megcsinálják azokat a vizsgálatokat amiket kell. Leghamarabb 6 hetesen kell orvoshoz mennünk oltásra .
2018. ápr. 25. 12:10
 16/26 anonim ***** válasza:
76%
Angliaban a Midwife van erre a celra :)
2018. ápr. 25. 12:16
 17/26 anonim ***** válasza:
64%
17# most nem tudom ,hogy Anglia részein ez ennyire eltérő vagy csak te tudod rosszul ... de van védőnő és teljesen más feladattal rendelkezik mint a midwife ok ..
2018. ápr. 25. 12:20
 18/26 anonim ***** válasza:
69%
Ausztriaban es Nemetorszagban Hebamme, szuleszno-vedono van, lehet igenyelni, es akkor x alkalmat fizet a biztosito, teljesen az anya igenyei szerint jon (amennyiben hazhoz jon), es a gyerekorvoshoz jaras is lehetoseg, nem kotelesseg. Nyilvan mindennek vannak elonyei meg hatranyai, a felelos, tanult, jol informalt szulok kozul sokan hatranynak elik meg, hogy Magyarorszagon kotelezo, es elonynek, ott, ahol valaszthato. En igenybe vettem, es volt, amiben segitett, volt, amiben akadalyozott minket (pl. a szoptatasrol elavult nezeteket vallott, sajnos hallgattam ra, mondvan, o a szakember, es ennek a gyerekem sok sirast "koszonhet"). Viszont sok mas szempontbol meg jo volt, hogy jott, a gatsebem is o apolta le, meg a babam koldokcsonkjat is. Kulfoldon sok helyen ugy gondolja a kormany, hogy egy felnott ember kepes magatol is szaksegitseget kerni, eldonteni, hogy mi a jo a gyerekenek, es hogy erre a vedonon kivul is van lehetoseg (gyerekorvos).
2018. ápr. 25. 12:48
 19/26 Norman Bates ***** válasza:
80%

A health visitor is midwife csak reszt vett tovabbkepzesen.

Babam most 3 hetes, Szules utani napon sima midwife jott, 5. napon is sima midwife jott. A Health visior 10-14. napon kell jojjon eloszor, miutan a sima midwife atadott minket neki (piros konyvben is 10-14 napot ir)

Fog jonni majd 6-8. het korul megegyszer, utana mar csak statuszokra kell menni. Megadta a telefonszamat es barmi van lehet hivni.

Children centre be is lehet menni pl. meretni a babat vagy foglalkozasokra.

Nem kell riogatni senkit, barmilyen segitseg kell a health visitor rendelkezesre all amig a gyerek 5 eves kort eleri. Biztos a tobbi orszagban is van hasonlo, nemhiszem, hogy csak Magyarorszagon foglalkoznanak a kisgyerek fejlodesevel.

2018. ápr. 25. 13:53
 20/26 anonim ***** válasza:
43%
Nem kell messzire menni, Szlovákiában sincs védőnői szolgálat. Gyerekorvos foglalkozik csak velük. Talán külön egészséges rendelés, tanácsadás sincs, a terhességet a nőgyógyász kísèri, de nem biztos, hogy szülést is vezet. Eleinte nekem is fura volt ez a rendszer, de azért örülök, hogy van védőnő. Gyakrabban is találkozunk vele, mint az orvossal. Tőle bármikor kérdezhetek, házhoz jön, hogy megbeszéljük a hozzátáplálást, stb. Az orvos meg csak ránéz a gyerekre, esetleg meghallgatja, elhadarja a mondandóját és jöhet a következő. Na én ezeket a kötelező státuszvizsgálatokat szívesen kihagynám.
2018. ápr. 25. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!