Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Külföldön miért nincs védőnő?

Külföldön miért nincs védőnő?

Figyelt kérdés
UK-ben talán a midwife olyasmi? De máshol?

2018. ápr. 25. 11:00
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
67%
Mert a legtöbb helyen ezt a szülésznö látja el - mármint ha a szülöknek tanácsra van szüksége, akkor segít, de a "nyakukra járni és ellenörizni" csak Magyaroroszágn szokás, máshol nincs ilyen.
2018. ápr. 25. 11:07
 2/26 anonim ***** válasza:
60%
Mert felesleges...
2018. ápr. 25. 11:08
 3/26 anonim ***** válasza:
62%
Inkább az a kérdés, hogy itt minek van? De tényleg! Ami olyan, azt úgyis a gyerekorvostól kérdezed meg, a státuszos papírok fent vannak neten, mérleg és mérőszalag is van itthon, sőt, írni is tudok. 😂 Tök fölösleges.
2018. ápr. 25. 11:14
 4/26 anonim ***** válasza:
92%

Mit értesz "külföld" alatt?

Mert Üzbégisztán és Szomália is "külföld".

Ha a nyugati országokra gondolsz, ott a legtöbb helyen van védőnő, ha nem is pont ez a neve.

Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban pl. vannak.

Ezt tapasztalatból tudom, a többi országot nem ismerem, legalábbis ebben a vonatkozásban nem.

2018. ápr. 25. 11:14
 5/26 anonim ***** válasza:
55%
UK-ban a health visitor a megfelelője. De nem jàr úgy a nyakadra, mint a magyar àrtónő.
2018. ápr. 25. 11:15
 6/26 anonim ***** válasza:
62%
Mert felesleges. A gyerekorvos is el tudja láni ugyanazokata feladatokat, és legalább több a kompetenciája, mint egy védőnánek. Persze, az orvosok is mondanak néha baromságokat, de a védőnők gyakrabban.
2018. ápr. 25. 11:19
 7/26 anonim ***** válasza:
54%
Mert nincs értelme. Nálunk is csak azért van mert anno a maradi időkben ezt kitalálták és rájuk ragadt, némi kényelmet ad a gyerekorvosnak ezzel, de jóformán nincs értelme. Ha meg tanács kell szülés előtt arra ott a szülésznő ami az ő dolga kell legyen.
2018. ápr. 25. 11:39
 8/26 A kérdező kommentje:
Igen, erre gondolok, hogy máshol is vannak úgynevezett ,,segítők", akik tanácsot adnak (leginkább abban az esetben, ha valami gond van, vagy te kérdezel), de csak úgy nem járkál a nyakadra senki.
2018. ápr. 25. 11:50
 9/26 anonim ***** válasza:
64%
Nyugaton élek, nincs védőnő és nagyon örültem volna, ha van. A gyerekorvosok leterheltek, itt egyáltalán nem olyan alaposan vizsgálják meg a gyerekeket, mint Magyarországon. Senkit nem érdekel, hogy a gyerek be van-e oltva, hogy tudtam-e szoptatni, hogy végig ment-e a gyerek mozgásfejlődés fázisain! A magyar babáknál minden dokumentálva van, itt egy-két adaton kívül semmi. Senki nem segít a hozzátáplálás kérdéseiben, az ápolásban, fürdetésben. Tévedésben van az, aki azt hiszi, hogy a gyerekorvoshoz lehet menni ilyen kérdésekkel LOL Beteg 39 fokos lázzal lévő gyerekkel is minimum 1 órát várok a rendelőben, mert betartják a sorrendet. Nincs ügyelet, ha gond van, akkor autó vagy taxi, mert a mentőt utólag ki kellene fizetni, mert az súlyos esetekre van fenntartva. A kapitalizmusban megnézik mire adják ki a pénzt, Magyarországon az anyák nagyon jó bánásmódban részesülnek. Ha megszüntetnék a védőnői rendszert, akkor tudnátok meg, hogy milyen jó volt nektek azelőtt. A kórházban pár dolgot elmondanak a szoptatásról, 15 perc szól a baba ápolásáról, aztán jó napot! Én mindent könyvekből olvastam el, a hozzátáplálást kórházi prospektusokból, az egész terhességem alatt úgy készültem a babámra, mintha legalább államvizsgáznék. Az anyáknak nagy szabadság van hagyva, az oltás kérdésében is, és nekem egyáltalán nem jön be az, hogy más anyák példáját kövessem azt illetően, hogy mire oltassam be a gyerekem. Akkor már inkább egy védőnő. Az anyát nem figyelmezteti senki, hogy milyen vizsgálatokra mikor vigye a gyerekét, mert neki azt tudnia kell.. Sokszor megtapasztaltam ezért, hogy a váróban az anyákat leszidták, hogy korábban kellett volna hozni egy vizsgálatra a babájukat. Sok itteni lazasággal nem is értek egyet, de nincs védőnő, akivel megbeszélhetném. Biztos vannak alkalmatlan védőnők is, de ugyanígy orvosok is. De ettől még a védőnői rendszer nagyon jó.
2018. ápr. 25. 11:52
 10/26 anonim ***** válasza:
46%

Angliában lakom, itt lehet health visitornak hívják, de szerencsére itt nem az a rendszer mint a balkáni Magyarországon, a szülés utáni napon kijön mert ugye akkor már mennek haza az emberek a kórházból, utána meg mindenki akkor megy hozzá amikor akar, lehet menni méretkezni, az egy és két éves státuszt is ő csinálja. Itt nem rohangálnak a gyerekorvoshoz sem az anyukák. Három éves a fiam utoljára akkor látta orvos mikor hat hetes volt.

Érdekes módon itt valamiért így nem betegesek a gyerekek.

2018. ápr. 25. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!