Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek számíthatok így?

Szerintetek számíthatok így?

Figyelt kérdés
2005. decembere óta dolgozom munkahelyen. 2007. augusztusában elmentem táppénzre 1. gyermekem születése előtt, majd tgyás, gyed. Aztán idén kivettem a gyerek után a szabit, majd megszületett 2.gyermekem, akivel most megint tgyás, gyed jön(dolgozni tehát nem mentem vissza,csak szabin voltam, mivel 2 év van a 2 gyerek között). Menet közben úgy tűnik, megszűnik a cég, ahol állományban vagyok. Milyen juttatásra számíthatok? Gondolom a szabit kifizetik, és a felmondási időt is. De jár nekem így végkielégítés esetleg?
2010. jún. 13. 09:27
 1/4 anonim ***** válasza:
A munka, a táppénz, és a tgyás ideje beleszámít a végkielégítést megalapozó időbe, a gyed, gyes nem. 3 év után jár egyhavi juttatás. Neked (bár nem tudom mikor született az első gyerek, és mennyi a szabid) Jó lenne tudni, meddig voltál táppénzen (ha pl. decemberben még táppénzen voltál, akkor odáig 2 év, plusz a tgyás 5 és fél hónap, a 2. tgyás szintén 5 és fél hónap, akkor még egy hónap kell, hogy kapj egy havi végkielégítést.) Ha a minimális 20 napi szabadságot nézem, akkor biztosan megvan az egy hónap. Szóval ha részleteket írsz, akkor lehet kiszámolni:) De ha 2008-ban született a gyerkőc, akkor valószínű egy havi járni fog.
2010. jún. 13. 10:10
 2/4 A kérdező kommentje:
2005. dec.18-án álltam munkába.Az 1. gyerekkel 2007. tavaszán lettem terhes-2007. júniusában voltam vele 1 hónapos. 2007. augusztusában kivettem az összes azévi szabimat, majd szeptembertől elmentem táppénzre. Kisfiam 2008. február 16-án született, addig a napig voltam táppénzen, majd tgyás, és gyed. 2010 február 16-án lett 2 éves, ekkor megigényeltem a gyest, és kivettem a szabikat utána. 2010. febr.17-től tehát gyes és szabi, majd 2010. márc.13-án megszületett kislányom. Most tgyáson vagyok vele, majd gyed, és gyes lesz. Kell még valami infó? Köszi a segítséget!
2010. jún. 13. 11:11
 3/4 anonim ***** válasza:
A kisfiad születéséig megvan két év két hónap, a kislányod születéséig meg még egy hónap. A két tgyás együtt 10 hónap (kicsit több, de direkt lefelé kerekítek), összesen tehát van 37 hónap munkaviszonyod, így egy havi végkielégítés fog járni:)
2010. jún. 13. 14:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!
2010. jún. 13. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!