Mit tudnék tenni, hogy ne féljen még a döglött bogártól is?
Nem magyarázni, mutatni!
Megmutatni, melyik bogarak azok, amiktől nem kell félni.
Nem rámutatással, hanem te is kéedbe veszed a bogarat és kéred gyereked, tegye ezt ő is.
Ugyanakkor megmutatni és megtanítani azt is, melyek azok a rovarok/bogarak, amikkel nem érdemes közelebbi ismeretséget kötni.
Megmagyarázni és megértteni a gyerekkel, hogy a rovarok akkor 'csípnek', amikor védekeznek.
Ha nem támadod, nem kényszeríted védekezésre. A méh is rászállhat kezedre pihenni, ha nem ráütsz, hanem ráfújsz, odébbáll (repül).
Ha rajtad látja a félelmet, vagy az irtózást, példaként értékeli és ő is azt fogja tenni.
NAgy valószínüséggel valaki ijesztgette bogarakkal, vagy vaLamit hallott és félreértette.
Kérdezd meg töle, miért fél, mi történhet, ha egy rovar a közelébe kerül.
Nálunk is hasonló van, az az óvónéni azt mondta gyakran előforduló életkori sajátosság,hamar lecseng.
Addig is vigasztald meg ha kell,és ahogy már írták, ismerkedjetek a bogarakkal.
Nézegessetek bogaras képeket,könyvtárban nagyon klassz könyvek vannak (legalábbis nálunk)!
Megmutatnám,hogy nem kell félnie!
Kislányom amúgy pont az ellenkezője,jelenleg két alomnyi pókpete van a szobájában,persze dobozban,várja,hogy kikeljenek! Undorító,de hagyom neki!
Mióta az eszemet tudom félek a bogataktól méhektől darazsaktól főleg azoktól amik repülnek is.A fiam ugyan olyan mint én, a lányom semmitől nem fél.
40 vagyok de még mindig hadonászok ugrálok ha valami felém repül.
Nem tudom legyőzni.Fogalmam sincs mi erre a megoldás.
Ja és írta valaki hogy a kicsire féltékeny azért csinálja....nekem nem volt kistesóm mégis féltem.Persze benne lehet a pakliban de nem biztos.
Én nem tudom megmutatni a gyereknek a bogarakat meg nem fognék még egy katicát sem....ha berepül a házba egy darázs képes vagyok inkább elmenni ithonról mert leütni sem merem.
Sz@r ez amúgy állandóan félni mikor jön a tavasz.
Nem tudok segíteni csak azért írtam hogy lásd nem csak kisgyerek van így ezekkel a dolgokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!