Taxiban engeditek gyerekülés nélkül utazni a gyereket?
Figyelt kérdés
Mostanában a férjem hozza el az oviból, sokszor jönnek taxival (valamilyen céges szerződésük van), de gyerekülést nem biztosítanak.
A munkahelyén azt mondja nem tudja hol tárolni.
De így meg minden délután ideges vagyok, nehogy valami történjen velük.. :((
2018. ápr. 15. 11:46
1/29 anonim válasza:
Mondjuk mi nem taxizunk minden nap, de ha valami miatt muszáj, nem szoktam nekik ülést vinni. Így viszont én is megpróbálnék valami megoldást találni rá. Mekkora a gyerkőc? Esetleg egy ülésmagasítóval nem lehet megoldani? Az kisebb helyen elfér.
2/29 anonim válasza:
Jesszus. Az a pár km taxival még nem fogja megolni a gyereked. A taxis is ha tudja ki utazik vele, óvatosabb. Ne parazz rá ennyire ilyen apró dolgokra mert ramehet még a kapcsolatod is idővel.
3/29 anonim válasza:
Ritkán taxizunk, de én úgy szoktam kérni a taxit h legyen benne gyerekülés. Ezt nálatok nem lehet kérni?
felhívom a társaságot megrendelem a taxit, és szólok a diszpécsernek h gyereküléssel kérem a taxit.
4/29 anonim válasza:
A törvény alapján, a taxiban nem kötelező a gyerekülés. Viszont ez a törvény nem fogja megmenteni a gyereket, ha baleset van, én nem kockáztatnék.
5/29 anonim válasza:
Nem engedném és szar kifogás, hogy egy félméteres cuccnak nincs hely. Oldja meg.
6/29 anonim válasza:
Taxiban nem kell. De a legtöbb taxitarsasag tud biztosítani, ha előre szólnak.
Ha a férjednek annyira jól megy, hogy taxira telik ilyen sűrűn, bármilyen szerződésük is van, nyilván nem építkezésen segédmunkás, ergo az irodában, a porták, stb simán tárolhatna azt az ülést
7/29 anonim válasza:
Rövid távon én nem ragaszkonék hozzà.Ez a gyerekülés dolog kissé el van túlozva úgy gondolom...
8/29 anonim válasza:
Majd ha a gyerek véres,élettelen testét tartjátok a csattanás után akkor is lehet hangsúlyozni a gyerekülés feleslegességét.
9/29 anonim válasza:
Én eddig kétszer ültem a 17 hónaposommal taxiba. Nagyon nem szeretem én se, hogy nincsen ülés, viszont a hordozós gyerekülést már ki is nötte, szóval még azt se lehetett, hogy azt teszem fel a babakocsira. Nem tudtak olyan taxit küldeni, amibe van gyerekülés, péntek délutám volt, a többi társaságot el se értem. Szerintem az lenne a jó megoldás ha megtudná melyik taxisoknak van gyerekülése és azokat kérni. De lehet nem lehet így válogatni. A mi gyerekülésünk hatalmas, azt tényleg nem lehet (ezek szerint gyalog) nap, mint nap cipelni a munkahelyre.
10/29 anonim válasza:
Nálunk egy taxitársaságnak sincs gyerekülése, így nagyon ritkán utazunk velük és félve (repülőtérre pl.: nem tudsz sajátot vinni). Igazán kötelezővé tehetnék, akkor nem lenne ilyen gond. Külföldön láttunk már olyan taxit, aminek beépített gyerekülése volt, amit el lehetett tüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!