Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyire félteni kell a babát?

Ennyire félteni kell a babát?

Figyelt kérdés
A férjem "megtiltotta" h bárhova bevigyem, csak az utcán sétálhatok vele. Vásárolni még soha nem volt velünk, valamelyikünk otthon maradt vele v anyósomnak szóltunk. Télen azért nem vihettem be sehova mert mindenki beteg és elkap valamit, most meg h jó idő van azért nem mert nem tisztítják sehol a klímát. A levegőben is terjednek dolgok, azért se kéne szte kimenni túl gyakran. Na meg mindent a szájába vesz és én se nyúljak hozzá piszkos kézzel (nem mintha piszkos lenne a kezem) és fertőtlenítsek. Én ezt túlzásnak tartom, szerintem túlaggódik mindent, volt már pár vita emiatt. 7.5 hónapos a baba
2018. ápr. 12. 12:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem keress egy jó cikket az immunrendszerröl és olvasd el neki vagy add a kezébe.

Iszonyat tévhitben van, mert ugye az immunrendszer úgy alakul ki, hogy elkapjuk a betegségeket és a szervezet tesz ellene, és immunanyagot állít elö. Mikor legközelebb jön a betegség az ember immunanyagjai már reagálnak is és nem vagy nagyon kicsit betegszik meg valaki.

Vagy is egy betegség kellemetlen de a szervezetnek kell.

Tipikus történetek a felfedezés korából vagy más olyan népcsoport találkozása emberekkel akikkel még nem, hogy egy egyszerü nátha, köhögés tömeges pusztítást csinált olyan csoportoknál akik még nem találkoztak ezzel a betegséggel...

Meg ugye az oltások is pont erre utaznak. Megbetegítenek gyengén, majd ha jön a betegség már van immunanyag a szervezetben.

2018. ápr. 12. 13:10
 12/15 anonim ***** válasza:
84%
Angliában élünk ... itt a jó idő már 14 fok.. a gyerekek is csak pulcsiban rohangálnak kint .. a kórházból már szülés napján kiengednek a babával én már 3 naposan kihoztam a kicsit mert sütött a nap és azt mondhattam jó idő van ..mindemellett két kutyánk is van . ez már beteges amit a férjed müvel .
2018. ápr. 12. 13:15
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül azzal értek egyet, hogy télen a köhögős-náthás-influenzás időszakban ne vidd boltba, ahol meleg van és mindenki telelélegzi a levegőt a saját vírusaival. Akkor még kisebb is volt.

A szabad levegőre igenis vidd ki, méghozzá sokat. Pl. ha lehet, napközben altasd szabad levegőn. És jövőre már télen is kint lehet altatni.

Egyetértek azokkal, hogy pont ártasz neki, ha steril-mániás vagy. Mondjuk náthás, beteg rokon ne puszilgassa, de ennél sokkal több nem kell.

Férjed másban is ilyen kényszeres?

Esetleg menjetek el mindannyian együtt a védőnőhöz tanácsadásra. Talán, ha szakember mondja, az másképp hat rá, mintha te.

2018. ápr. 12. 13:22
 14/15 anonim ***** válasza:
52%
Egyik rokonom is ilyen volt,kényszeresen féltette a babát. Baktérium injekciókra kellett hordania,mert nem volt immunrendszere a gyereknek!!
2018. ápr. 12. 20:59
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az angliai hozzászólóhoz, én is itt élek, egyik nap volt a császár másik nap mentem haza a babával, harmadik naptól kezdve másnaponta vittük a kórházba mérésre. Mivel én nem vezetek, ezért a négy napos babát busszal vittem , mert mégis hogy menjek? Ahogy írták előttem itt a 14 ° az már szinte nyári idő, vékony felsőben játszott kint a fiam. Sapkát még sosem látott, meg overált meg ilyen vackokat sem, ennek ellenére három éves és még sosem volt beteg. Közösségbe pár hónapos korától járunk, ez mindenféle babamama, játszó csoportot jelent, ahol egymás után nyalják a játékot. Itt a gyerekek egyáltalán nem betegesek, pont ezért mert van immunrendszerük. A várható átlagéletkor, 86 év ellenben Magyarországon 64. Úgyhogy el lehet gondolkozni.
2018. ápr. 13. 02:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!