Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyire félteni kell a babát?

Ennyire félteni kell a babát?

Figyelt kérdés
A férjem "megtiltotta" h bárhova bevigyem, csak az utcán sétálhatok vele. Vásárolni még soha nem volt velünk, valamelyikünk otthon maradt vele v anyósomnak szóltunk. Télen azért nem vihettem be sehova mert mindenki beteg és elkap valamit, most meg h jó idő van azért nem mert nem tisztítják sehol a klímát. A levegőben is terjednek dolgok, azért se kéne szte kimenni túl gyakran. Na meg mindent a szájába vesz és én se nyúljak hozzá piszkos kézzel (nem mintha piszkos lenne a kezem) és fertőtlenítsek. Én ezt túlzásnak tartom, szerintem túlaggódik mindent, volt már pár vita emiatt. 7.5 hónapos a baba
2018. ápr. 12. 12:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%

Még sehol nem használnak klímát, olyan meleg azért nincs.

Nem normális ez. A te gyereked is, akkor miért csak ő dönti el hogy hova megy a gyerek és hova nem?

Mellesleg egy több mint 7 hónapos gyerek nem annyira kicsi, hogy vásárolni se lehessen vele még semmit se.

2018. ápr. 12. 12:10
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Ennyire? Dehogy.. én ma a homokozóba raktam a 9 hónapost. Jó idő van, mit üljünk 4 fal között. Panelben lakunk és van egy 2,5 éves is. Majdnem 3 órát voltunk lent, egy mászó-álló babától irreális elvárás lenne, hogy annyit üljön a babakocsiban... amúgy sose féltettem túl, beteg 1x volt, de akkor mind a 4-en, még fél éve.
2018. ápr. 12. 12:12
 3/15 anonim ***** válasza:
92%

A férjed kényszeresnek tűnik. Magyarázd el neki, hogy a legbetegebbek azok a gyerekek, akik állandóan túl vannak féltve, és nem találkoznak soha semmilyen bacival, kosszal. Aztán bekerül az oviba, és egy mezei náthába "belehal".

Mellesleg honnan tudja, hogy bevitted-e bárhová is? Nem is mehetsz a gyerekkel kettesben sehová? Mert ha igen, akkor mit érdekel, hogy mit mond? Amiről nem tud, az nem fáj neki. Bár utálom a hazugságot, én inkább megpróbálnám észhez téríteni. Lassan már játszótérre is lehet vinni.

Mondjuk klímás helyre én sem vinném, de nem a nem tisztítás miatt, hanem mert általában túlhűtik a helyiségeket, és az nem jó.

2018. ápr. 12. 12:14
 4/15 A kérdező kommentje:
"hivatalosan" tényleg nem vittem be sehova csak már elegem van a hazugságból meg a steril mániájából. Sejtettem h nem én vagyok felelőtlen hanem ő a túlparás. Szerinte az ételeket is hőkezelve kéne adni neki. Csak nemtom h a banánpépet h a fenébe hőkezeljem...
2018. ápr. 12. 12:19
 5/15 anonim ***** válasza:
66%

Miért vagy vele?!

Miért szültél neki? Nyilván NEM most lett ilyen idióta.

2018. ápr. 12. 12:23
 6/15 A kérdező kommentje:
Soha nem volt ilyen csak mióta babánk van
2018. ápr. 12. 12:25
 7/15 anonim ***** válasza:
93%
én már 1 hetesen vittem ki sétálni babakocsiban, nyár volt. kb 3 hetes lehetett amikor először vásárolni mentem vele. ha nincs kire hagyni, akkor is meg kell oldani valahogy. ennyire nem kell félteni, nyilván oda ahol tudod hogy betegek vannak ne vidd el, pl orvosi rendelő, meg ne fogdosson össze mindent pl a boltban, de nyugodtan lehet vinni. én le szoktam törölni a bevásárlókocsit ott ahol hoozzáér, és utána kezet mos ő is. de amúgy majdnem 1 éves gyereket simán vinnék mindenhova.
2018. ápr. 12. 12:32
 8/15 anonim ***** válasza:
92%
Én is hisztis vagyok, de ez nagyon-nagyon túlzás. Szerintem kicsit lazulni fog a férjed hamarosan, mivel a babátok mászni fog egyre jobban és mindent össze fog nyalni. Amúgy szüleitek beszélhetnének vele, hátha nekik elhiszi, hogy a babákat szokták vinni vásárolni.
2018. ápr. 12. 12:38
 9/15 anonim ***** válasza:
99%

Elöször is mi az, hogy, "megtilt" neked bármit is???

Másodszor küldd el a védönöhöz/gyerekorvoshoz, ök majd elmondják neki, hogy vele van baj, a gyereket ilyen idösen már böven emberek közé kell vinni.

Harmadszor, ha nem áll le, akkor erösen érdemes elgondolkodni, hogy milyen hatással lesz ez a gyerekre, ha ennyire betegesen gondolkodik.

2018. ápr. 12. 12:58
 10/15 anonim ***** válasza:
99%

A férjed többet árt, mint használ. Nem lesz immunrendszere annak a gyereknek.

Gondolj bele, hogy a védőoltásnak is az a lényege, hogy találkozik a kórokozókkal, csak legyengítve.

Addig kell vinni mindenhová, amíg kap anyatejet és védi a te immunrendszered is! Oviba bekerülve is azért gyakran betegek, mert sok bacival nem találkoztak.

Nem azt mondom, hogy egye fel a földről a kekszet és be kell vinni a rendelőbe a sok beteg közé! De egy bevásárlás vagy egyéb program során nyugodtan lehet emberek közé vinni!

2018. ápr. 12. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!