Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rossz anya vagyok? Normális...

Rossz anya vagyok? Normális ha úgy érzem hogy nem szeretnék még egy gyereket? Jelenleg 4 hónapos a kislányom, őt imádom, de nem tudom elképzelni hogy elölről kezdjem még egy gyerekkel bármikor is.

Figyelt kérdés
Ti hogy éreztetek az első bébi születése után a kisteso ügyben?
2018. ápr. 4. 10:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha te ezért rossz anya vagy akkor én mégrosszabb. Még meg sem született a babàm, 39 hetes vagyok, de én màr tudom hogy csak akkor lesz kistestvére ha véletlenül besikerül. Nem érzem úgy hogy vàgyom még egy terhességre, babàra. Neki adjak meg mindent.
2018. ápr. 4. 12:48
 12/21 A kérdező kommentje:
Nagyon jó volt ezeket olvasni, jobban érzem magam! Köszönöm nektek!
2018. ápr. 4. 12:54
 13/21 anonim ***** válasza:
87%

4 hónapja szültél és amiatt rosszanyázod magad mert nem szülnél kistesót most?!

Ez mártírkodás. Aki magát rosszanyázza, az többnyire martírkodik valami totál normális dolog miatt. Szedd össze magad és gondold át mekkora butaság!

2018. ápr. 4. 12:59
 14/21 anonim ***** válasza:
76%
Teljesen normális ha valaki csak 1 gyereket szeretne, az is ha többet. Emiatt ne érezd magad rosszul, hogy kérdezgetik mikor lesz tesó. Mindenkit ezzel nyaggatnak szülés után. Ha te nem szeretnél akkor egyke lesz, nem leszel rosszabb anya emiatt. Nekem 3 van, tesóméknak 1. Nem szeretnének többet. Ettől semmivel se rosszabb vagy jobb szülők. Lehet késöbb nálad változik, nekem nagyobb külömbségek vannak, 4 majd 5 év telt el a szülések közt, közben mindig visszamentem dolgozni. Nekem így volt jó. Másoknak a kis külömbség jön be. A harmadik tábor 1 gyereket szeretne, a negyedik meg sokat. Idővel majd meglátod nektek mi jön be, én szülés után 4 hónappal gondolni se mertem még tesóra, évek kellettek hogy újra azt mondjam: igen, szeretnék még
2018. ápr. 4. 14:34
 15/21 anonim ***** válasza:

Dehogy vagy rossz anya, épp a legzűrösebb időket éled. Kitartás!:)

Mi egy gyereket terveztünk, de olyan kedvcsinálóra sikerült az első, hogy vállaltunk még egyet, akit szintén imádok, de azt tudtam, hogy az első évet nem fogom visszasírni. 3 hét múlva tölti az 1. évét a kicsi és már érződik a könnyebbség.

2018. ápr. 4. 14:58
 16/21 anonim ***** válasza:
61%

Amikor 4 honapos volt a lanyom, fel sem merult bennem, hogy tesot szeretnek neki. Aztan mikor 1 lett...akkor sem. 2 evesen, mikor bejott a kepbe a dackorszak meg kevesbe ereztem :D De most 5 eves, es szeretnek meg egyet ;)

Szoval idovel fog ez meg alakulni ;)

2018. ápr. 4. 15:01
 17/21 anonim ***** válasza:
79%

Úgy érzem hogy egy "igazi" anyának azt kellene éreznie egy rózsaszín felhőn keresztül hogy ez akkora csoda és boldogság, hogy alig várja hogy újra és újra átélhesse. Mindneki azt mondja aki babakocsit tol az utcán hogy ez élete legszebb időszaka és már alig várja hogy újra terhes legyen.

Nyugi, aki ezt híreszteli, sokszor pont az ellenkezőjét érzi, csak nem meri bevallani, nehogy rossz anyának gondolják.

Az anyaság néha igenis szívás. Amikor hónapok óta nem tudod kipihenni magad, amikor elvileg minden rendben, de a baba visít egész nap, amikor már hetedszer öltözöl át, mert a gyerek arcon hány, vagy őt kell átöltöztetni, mert 5 perccel a tiszta pelenka után hátközépig tojja össze magát.

Persze ettől függetlenül csodálatos dolog, de tök normális, hogy nem egy csillámpónis cukormáztengernek éled meg, és nem akarod még egyszer. Aztán ki tudja, lehet, hogy évek múlva máshogy látod majd.

De a jó anya attól jó, hogy odafigyel a gyerekre, és igyekszik értékes, jó és boldog embert nevelni belőle.

Ha egyre van kapacitás, akkor egyre, ha ötre, akkor annyira.

2018. ápr. 4. 21:58
 18/21 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő! De jó hogy ezt így leírtad! Nekem ezt senki nem mondta amiket most írtál! Azt hittem h ez baj hogy nem minden percben ömlengek a boldogságtól, mikor a fáradtság már majdnem legyűrt..
2018. ápr. 5. 12:43
 19/21 p.szabina1223 ***** válasza:
Miért lennél rossz anya? Mindenki máshogy érez ez ügyben. Mikor a lányom megszületett, én is azt mondtam, hogy nem kell még egy, de most hogy már lassan egy éves lesz, úgy gondolom, azért egy tesó jó lesz majd valamikor.
2018. ápr. 6. 13:27
 20/21 anonim válasza:
Hát...emiatt pusztul ki a magyarság, jobban tennéd ha úgy csinàlod mint a mezei nyulak!
2018. ápr. 16. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!