Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férfi építi fel a fészket,...

A férfi építi fel a fészket, a nő meg abba szül?

Figyelt kérdés

Általában azért az a jellemző, úgy látom, hogy a nők szívesen akkor szülnek, ha a férfinek, akinek fognak szülni, egyrészt van saját lakása vagy háza, másrészt feleségül veszi őket. Mert a nők - javítsatok ki, ha tévedek - biztonságra törekednek, és a biztonság ott kezdődik, hogy van saját hajlék a fejed felett, nem úgy mint pl. albérletben, önkormányzati lakásban, vagy lakás / ház haszonélvezete esetén, ahonnan bármikor kirakhatnak. Hiába élünk modern időket, én úgy látom, még mindig ez a felállás. Tévednék?

Számítás vagy csak elővigyázatosság, óvatosság, ha valaki nem lenne hajlandó addig szülni a férfinek, ameddig az nem nyújt mindannyiuk számára biztos hajlékot?

2018. ápr. 2. 10:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%

A férjemnek és nekem ugyan az a foglalkozásunk, így a fizetésünk is. Közösen vettünk lakást hitelre, ide költöztünk be, mikor már javában terhes voltam. Szülői segítség abszolút nincs anyagilag.

Szóval nem a készbe tettem be a s*ggem, ahogyan azt gondolod rólam és minden nőtársamról.

Albérletben nem szerettem volna gyereket nevelni, megjártuk már mikor menekülni kellett egyik napról a másikra az albérletből, így szerintem érthető, hogy ezt babával nem szeretnénk eljátszani.

Házasságban élünk, ezt mind a ketten szerettük volna, fontos számunkra. Amúgy meg ő kérte meg a kezem. :)

2018. ápr. 2. 10:21
 2/20 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem tévedsz.

Ez amit írtál max. a haszonleső nőkre jellemző, akiket nem is jellemzek azzal a bizonyos szóval, mert kitiltanának az oldalról.

Az igaz párkapcsolatnál a nő nem a férfi pénztárcáját nézi.

2018. ápr. 2. 10:22
 3/20 anonim ***** válasza:
92%
Csak halkan jegyzem meg, higy a férj lakása nem biztosíték, max a közös lakás....
2018. ápr. 2. 10:25
 4/20 anonim ***** válasza:
83%

Ez ma már nem igazán reális, mivel napjainkban kevés férfi keres annyit, hogy mindezt egyedül biztosítani tudja. Általában egy átlag családban ezekhez kell a 2 fizu.

Továbbá egyre több nőnek van szerencsére annyi esze, hogy nem alapoz a pasi egzisztenciájára, mert ha beüt a krach bármilyen módon, szívás van.

2018. ápr. 2. 10:29
 5/20 A kérdező kommentje:

"a férj lakása nem biztosíték, max a közös lakás...."

Így van. De a gyermek akkor is közös, ha a lakás nem, igaz?

2018. ápr. 2. 10:30
 6/20 anonim ***** válasza:
91%
Való igaz, hogy a nők a "biztonságra törekednek", de azért ez a belső ösztönt azért sokszor felülírják más szempontok és a végeredményből egyáltalán nem a biztonságra törekvés tűnik elő. Egyébként meg egy kiegyensúlyozott társas kapcsolatban mindegyik fél azt teszi, ami tőle telik. Látok én olyan házasságot, ahol a nő teremti meg az anyagiakat, a férj pedig a családdal, otthonnal és a gyerekekkel törődik, mert így alakult és ilyenek a képességek.
2018. ápr. 2. 10:31
 7/20 anonim ***** válasza:
91%

Hülyeség.

Mi ketten építettük fel azt, amink van. Soha nem lennék eltartott, vagy kitartott. Mindketten dolgozunk, és ez így van rendjén.

Sem nekem, sem a férjemnek nem volt saját háza, autója, vagy bármije, amikor összejöttünk, minden, amink van, azt közösen szereztünk.

Most gondolj bele, ha így lenne, ahogy te mondod, akkor 1. a törvény egyértelműen kimondja, hogy amit az ember házasság előtt szerzett, az nem közös vagyon. Tehát az az egyik félé. Tehát nem a nőnek vett házat, vagy lett háza a nő miatt.

2. Ha elválnak, akkor ha a nőnek nincs saját pénze, munkája, akkor mégis miből tartaná el magát, netán ha van gyerek, akkor őt?

Szóval a mai világban bizony ahhoz, hogy egy nő érvényesülni tudjon vagy egy nagyon hülye pasit kell összeszednie, vagy bizony neki is hozzátenni a közös alaphoz.:)

2018. ápr. 2. 10:33
 8/20 anonim ***** válasza:
55%
Valóban, a gyerek közös. De ha elválnak, a gyerek szinte mindig anyánál marad, apa meg fizeti a 20-30 ezres tartásdíjat.
2018. ápr. 2. 10:33
 9/20 A kérdező kommentje:

"Amúgy meg ő kérte meg a kezem"

Természetesen, mert jellemzően nem a nők térdepelnek le és kérik meg a férfiak kezét.

De hallottam én már olyanról, hogy a nő valahogyan elérte, (célozgatással? nem tudom, hogyan, ebben ügyesek a nők), hogy a férfi feleségül kérje, és jóval később, évek múlva mondta el a férfi nekem, hogy valójában a felesége akarta a házasságot, ő nem is akart házasodni, visszakozott volna, sőt még jóakarói óvták is a házasságtól (aztán hogy ezzel a nővel való házasságától vagy hogy általánosságban a házasság intézményétől-e, azt nem tudom).

2018. ápr. 2. 10:34
 10/20 A kérdező kommentje:

"Látok én olyan házasságot, ahol a nő teremti meg az anyagiakat, a férj pedig a családdal, otthonnal és a gyerekekkel törődik, mert így alakult és ilyenek a képességek."

Én meg sanos javarészt olyat látok, hogy a nő szült már vagy két gyermeket, vezeti a háztartást úgy, hogy a pasi semmit nem segít neki, ha ideje engedné, akkor sem foglalkozik a gyerekekkel és még elvárás az is, hogy a nő is rakjon bele annyi anyagilag a lakásba vagy házba mint a férfi. Nem tűnik nagyon egyenrangú, szerető kapcsolatnak....

2018. ápr. 2. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!