Miért van az a köztudatban, hogy a császár a "könyebbik szülés"?
Külföldön élek. Reggel bementem a program császárra, pár óra múlva már a műtőben voltam, nem fájt az epidurálist sem, láttam ahogy kiemelik a babát ( egészségügyi dolgozóként kérhettem, hogy lássam elhúzták előlem a "függönyt")
Pár óra múlva már sétáltam, másnap reggel jöttünk haza, mintha mi sem történt volna. Mindenféle fájdalom nélkül, maradandó károsodás nélkül vészeltem át. Ja, és én kértem a császárt. Lehet lepontozni.
Nem az volt a kérdésem, hogy melyik a könnyebb. Mert egyik sem.
Nekem gyors hüvelyi szülésem volt, mindenféle maradandó károsodás nélkül.
Ettől még nem mondom, hogy a hüvelyi szülés könnyű. Mert másnak meg szörnyen nehéz. Mint ahogy a császárt is valaki így valaki úgy éli meg.
Egyik sem könnyebb a másiknál.
De mégis miért van a köztudatban máshogy? Mert maga a szülés fájdalommentesnek tűnik, de abba nem gondolnak bele, mi van utána?
Nem vágják, hanem húzzák,
a hüvelyinél pedig szakadhat a gáton kívül a hüvelyfal, méhszáj is. Szerezhető méhsüllyedés, hüvelyfalsérv, melyek évekkel se mindig gyógyulnak, műtét kellhet.
Gyakoribb mint gondolnád.
Kérdező hiába próbálod bizonygatni,hogy a császárosok mekkora hősök.Akik természetes úton szülnek,lagalább akkora teljesítményt vittek véghez.A kettő teljesen más,mások a szövödmények,nem lehet összehasonlítani a kettőt.Amúgy az én ismerettségi körömben,akik szültek mind a kettővel,azt mondják,inkább a császár,abból hamarabb felépültek.Van olyan,akinek sürgősségi császár
lett,neki meg az annyira kényelmes volt,hogy azt mondta,következő gyereknél keres olyat,aki megcsinálja.Én "csak" természetesen szültem.Vàgtak,volt belső varratom a hüvelyfalon,ami miatt 2 hétig szinte ülni sem tudta,1 év kellett,hogy ne fájjon az együttlét a férjemmel,és azóta is van,hogy érzem a heget,ami a belső varrat utàn maradt.Arról nem beszélve,hogy a gátmetszés hege is fáj még most is időnként,pedig több mint 3 éve szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!