Hogyan osszam be jobban az időmet?
Fél nyolc előtt viszem a kicsit bölcsibe, a nagyot oviba, háromnegyed nyolcra megyek dolgozni, négy után otthon vagyok, férjem ekkor hozza haza a gyerekeket is. Főznöm kell, alap takarítást megcsinálni (előszoba mindig iszonyatosan sáros ilyen időben, konyhapultot rendbe kell tenni, mosogatógépet húsvétra kapok végre:) a gyerekekkel szeretnék együtt lenni együtt is és legalább egy kicsit mindkettejükkel külön is. Fél hatkor vacsizunk, fél nyolc körül kerülnek ágyba. Nekem még itthon dolgoznom is kell, elég sokat, úgy 4 órát naponta minimum. A fentiek mellett szeretnék kicsit pihenni, olvasgani is, és nem utolsó sorban a férjemmel is együtt lenni.
Tudom, hogy sokan vígan megoldják, nekem nem megy.
Akik születetten jó időbeosztók,segítsenek: mit érdemes kora reggel a gyerekek ébredése előtt megcsinálni, mit az altatásuk utánra hagyni, miről kéne lemondani?
Miről kéne lemondani?
A napi 12 órázásról (8+4).
Köszönöm a válaszokat. Ez sajnos nem pluszmunka, nem pénzhajhászás, egyszerűen nem tudom napi ennél kevesebb munkával utolérni magam, elvégezni a feladataimat:(
A félállás lenne a megoldás, de a fele keresetem már túl kevés lenne:(
Igen, az jó gondolat, hogy felváltva adunk a gyerekeknek csakelünk töltött időt!
A főzéssel az a gond, hogy kipróbáltuk kisvárosunk minden házhozszállítós szolgáltatását, és egyik borzalmasabb, mint a másik. A rizs ropog a fogunk alatt, a levest kétszeresére kell higítani,a nnyira sós (de úgy meg nem fogy el, felét kiöntjük), és minden tocsog a zsírtól.
Tudom, úgy hangzik, mintha válogatósak lennénk, de férjem szerint inkább az van, hogy a kicsit is jó szakácsok külföldre mennek, az éttermek nem válogathatnak, azt veszik fel, aki itt van, akár jó, akár nem.
Országos zsolgáltatók közül egyedül a Teletál szállít ide, az viszont drága nekünk minden napra:(
Én nem a gyerekekkel történő foglalkozást osztanám meg a férjemmel, hanem a házimunkát. Mi is hasonló napirend szerint élünk azzal a különbséggel, hogy nálunk már nagyobbak a gyerekek, nagyovisok, így Ők már kicsit később kerülnek ágyba, én ott "veszítek" a kérdező időbeosztásához képest. Viszont minden nap foglalkozom Velük, mindkettejükkel, és gyakran a férjem is tud csatlakozni hozzánk.
Nekünk az jön be, hogy nincs minden nap főzés, kétnaponta főzünk csak azért, hogy a férjemmel vihessünk magunkkal ebédet, hogy ne kelljen költeni a munkában.
Kétnaponta a férjem szokta összedobni a következő kétnapi ebédünket, amíg én este fürdetem, öltöztetem a gyerekeket (ekkor a konyhapultot is lepakolja maga után).
Nincs minden nap takarítás nálunk, feleslegesnek találom. Mi cipőben nem megyünk be a lakásba, az ajtónk előtt szépen letesszük az aktuálisan hordott cipőt (mi felnőttek betesszük rögtön a szekrénybe, a mi cipőnk a legsárosabb időben sem igazán piszkos, nem dagonyázunk a sárban).
A mi napirendünk: 3/8 8 előtt a gyerekek beérnek az oviba. Nagy könnyítés, hogy én a szomszéd épületben dolgozom, szval besétálok 8-ra dolgozni, 4-ig dolgozom. Aztán Értük megyek, és kényelmesen sétálva, játszóterezve hazajutunk olyan 5-re, legkésőbb fél 6-ra. 7-ig játszunk, mi 7-kor vacsorázunk (addig nem éhesek, uzsit kapnak az oviban, én pedig viszek Nekik rágcsálnivalót 4-kor). Fél 8 körül végzünk a vacsival, aztán mindenki fürdik, fél 9-kor megyünk mesét olvasni, 9-kor alvás.
Én minden kisgyermeked anyának csak azt tudom javasolni, hogy ne legyen mártíranya, nem kell minden nap főzni, takarítani, és be kell vonni a feladatokba a férjeket a gyerekek gondozása és az otthoni teendők terén. Akkor mindenki nyer időt, és minőségi időt tölhet a szeretteivel, sztem ez a legfontosabb, minden más csak sokadrendű. És hiszem, hogy lesz még bőven időm patikatisztaságot tartani akkor majd, ha a tini gyerekeim már nem igényelnek.
Bár én nem vagyok kisgyerekes anyuka, így az írom le, amit a munkatársaimtól hallottam. Hajnal fél5 5kor kelnek. Odakészítik az ebédet/vacsorát, azután beindítanak egy mosást, közben rendet raknak takarítanak amikor szükséges. (főzni mindig nagyobb adagokat szoktak, pörköltöt, töltöttkáposztát, spagettihez a husit, húslevet fagyasztanak. Leveseket 2 napra főznek. Fél8 3/4ed 8 körül jönnek dolgozni és 11-12 órát talpalnak a pult mögött. A gyerekekét apa vagy nagymama megy, aki éppen ráér, mert műszakban dolgoznak. Este 8-9 mire hazaérnek ekkor fürdés vacsora. Aztán vasalás, ruha hajtogatás, pakolás. Pihenőnapjukon bevásárlás és minőségi időt kb akkor tudnak a családdal lenni. Nem irigylem őket. Viszonylag fiatalon vállaltak gyereket így elég rugalmasak. De szerintem nem sokáig lehet így mindkét végét égetni a cigarettának.
én a helyedben keresnék olyan munkahelyet, ahol nem kellene 12órát dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!