Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan osszam be jobban az...

Hogyan osszam be jobban az időmet?

Figyelt kérdés

Sajnos sokszor úgy érzem, hogy amit beterveztem, azzal nap végére nem tudok végezni. Egyetemista vagyok, és most nagyon sok az beadandó dolgozat, meg a számonkérések.

Sokszor úgy érzem elmegy mellettem az idő, én meg nem haladok a dolgaimmal.

Hajlamos vagyok az elkalandozásra, mit tegyek hogy jobban tudjam koncentrálni és hatékonyabban dolgozzak? (mert szorítanak a határidők)

Valami tippek? :)

2013. nov. 14. 08:55
 1/2 anonim válasza:
Vegyél egy konyhai mérőórát, és állítsd be 10-30-40.. percekre, amennyi időre szükséged van egy-egy feladatra. Majd az figyelmeztet, és nem kalandozol el.
2013. nov. 14. 09:16
 2/2 Solitude válasza:
Ezzel én is így vagyok. Most azt csinálom , hogy fejben eltervezem a napot, mire mennyi időt szánok. Kb mikor kell elkezdeni valamit, hogy az időre be is legyen fejezve, kisebb csúszás belefér, de ha látom hogy már hosszabb idővel eltértem a tervezettől, akkor kevesebb pihenőt engedek meg magamnak. Egyébként ezekkel a köztes időkkel sokat lehet spórolni. Pl. nem állok le napközben tv-t nézni itthon, amikor még dolgom van, hiába van éppen érdekes műsor. Vagy: nem ebédelek 1 órán keresztül, hanem megeszem 20 perc alatt, 10 perc pihi és vissza a feladatokhoz.
2013. nov. 14. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!