Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elhidegultunk a ferjemmel,...

Elhidegultunk a ferjemmel, van egy kozos gyerekunk, viszont nekem nincs jovedelmem. Mennyi az eselyem a felugyeleti joghoz?

Figyelt kérdés
Ugy latszik, hogy valni fogunk. 5 eve vagyunk egyutt, 3 eve hazasok es van egy 1 eves gyerkocunk. Az utobbi egy evben rengeteg vita volt. Szamtalanszor akartuk megmenteni de mindig kudarcba fulladt es megint osszevesztunk valami kis marhasagon amibol eleg csunya veszekedesek, kiabalasok, esti kimaradasok keletkeznek. Mar lassan szerintem menthetetlen. Sajnos en voltam a nagy hulye barom, hogy hallgattam ra es most munkanelkuli vagyok. Erettsegim van, semmi mas egyeb tapasztalat... Leerettsegiztem, majd osszekoltoztunk, o jol keres es arra kert, hogy meg ne menjek el dolgozni, hanem legyek otthon, fozzek es legyunk tobbet egyutt, mert neki ez igy nagyon jo. Hallgattam ra, majd nem sokkal kesobb teherbe estem, es megtartottuk a picit. Viszont most igy ott vagyok, hogy eletemben meg nem dolgoztam, csak erettsegim van es a gyed-et sem kapom, tehat az en jovedelemem egy nagy NULLA. Most valni fogunk. Neki van haza, lakasa, autoja. Az en nevemen nincs semmi csak a szuleim neven van 2 lakas. Valoszinuleg hozzajuk koltozom majd, de fogalmam sincs mihez kezdek. Azt sem tudom, hogy kire hagyhatnam a gyereket, hogy elmenjek dolgozni, mert nagyon hisztis es nagyon anyas, ha nem lat akkor ordit. A ferjem el akarja venni a gyereket. Mit tegyek? Teljesen ki vagyok, hogy igy elszurtam a multban es most kb. tehetetlen vagyok. Ha nincs a nevemen lakas akkor elveheti a gyereket? Hogyan alljak be dolgozni, 0 vegzettseggel, hogy a gyereknek is jo legyen. Az eletem egy teljes csod lett hirtelen. Hogyan fogom eltartani a gyerekemet? Egy nagy senkihazi vagyok, a gyerekemet sem erdemlem meg, hisz nem tudok rola anyagiakban gondoskodni...
2018. márc. 24. 01:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
Gyes, csaladipotlek es tartasdij. A jiivedelem miatt senkitol nem veszik el a gyereket. Kerdes ugyan, hogy mekkora élmény lesz nyomorogni ebbol a pénzből. De a gyerek mehet bölcsibe, te meg dolgozni
2018. márc. 24. 05:42
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Bölcsibe adod és dolgozni mész. Ezt tudod tenni. De kezdd el az ügyintézést és álláskeresést mielőbb, hogy legyen is belőle valami. A gyes+csp+tartásdíj semmire sem elég, bár szüleid nyilván nem hagynak éhen halni, de ha nem akarsz náluk ragadni akkor muszáj lesz beindítani a munka világát az életedben, mert amikor új párkapcsolatod lesz, közel sem biztos hogy az is olyan típusú férfi lesz aki háztartásbeli feleséget akar eltartani. Addigra meg talpra állhatsz (meg hát neked is jót fog tenni). Ezért nem veszik el a gyereket, hisz nem a híd alá mész vele hanem a szüleidhez.
2018. márc. 24. 05:52
 3/13 anonim ***** válasza:
60%
Hát,mikor az élettársam elvált,akkor az exnek fel kellett mutatnia,hogy van munkaviszonya. Munkára így úgyis szükséged lesz. Ha jól értem,még nagyon fiatal vagy. A munkaerőpiacon most sok a lehetőség. PL gyárakban,nagyobb üzletekben... aztán ha kicsit helyre jöttél,még szakmát is tanulhatsz. Ha ilyen jól keres a férjed,a tartásdíj is jó lesz.
2018. márc. 24. 06:05
 4/13 anonim ***** válasza:
42%

Csak a pénz miatt nimcs nagyobb eséllye.

Akkor lenne, ha "természetben" is ugyanolyan jó gondozója lenne a gyereknek.

Etetné, pelenkázná, szeretné.

De ha nagyon anyás, akkor ez nem feltétlenül igaz, vagy nem?

2018. márc. 24. 06:34
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen, fiatal vagyok, de egyaltalan nem igy terveztem az eletem, a naivsagom miatt beleugrottam olyasvalamibe amit mar nagyon megbantam. A ferjemnek hivatalosan, papiron a minimálbér van bejelentve, de ennek a tobbszoroset keresi meg, vagyis amellett, hogy engem eltartott 8 honap alatt vett 3 autot, egy lakast, eltartja anyagilag a szuleit is, es fizeti a nyugdijalapot, betegbiztositast. De sajnos, akarmikor szeretne hivatalosan is a valodi keresete lesz beirva. A pontos reszletekbe nem akarok belemenni. A gyerkocrol ritkan gondoskodik, nem is volt sokat itthon. De neha amikor kedve tartotta sigetitett a nevelesben es ritkan meg a hazimunkaba is kicsit. Csak sajnos ezt az anyosom es aposom is teljesen maskepp latja. Szerintuk a gyereknek ott van a helye mert a ferjem jo apa en meg egy k@k@ anya vagyok.
2018. márc. 24. 10:27
 6/13 anonim ***** válasza:
50%
Mindegy, hogy anyósék hogy latjak. Az is, hogy mennyire van a férjed bejelentve, hiszen ha ennyi mindentg vásárolt, evidens, higy nem minimálbért keres. Lehet eljárást indíttatni, higy honnan van a jövedelme
2018. márc. 24. 10:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A gyereket neked itelik.ezen ne aggodj.szuleidhez koltozz oda egy idore.ha van egy sajat szobatok,a lakas elheto allapotu akkor a kutya sem fog beledallni.

En 21 evesen valtam egy 3,5 es egy 1,5 eves gyerekkel.hivatalos munkam nem volt,gyes+csaladit kaptam es a gyerektartast,ami nalunk is a hivatalosan bejelentett minalberbol lett megallapitva.a bironak eszebe nem jutott,hogy az apjuknal maradjanak a gyerekek.pedig o maradt a lakasunkban,mert en nem tudtam volna fizetni a hitelt.en 2 evig szuleimnel laktam,elmentem dolgozni,osszekaptam magam lelkileg es anyagilag.befejeztem az erettsegit is.utana valtottam munkat,es kivettem egy picike lakast.ossz. 44m2 volt,1,5 szobaval.teljesen jol megvoltunk igy harman.

Ennek mar jopar eve,5 eve boldog kapcsolatban elek,2 eves a kozos gyerkoc.idokozben a magyok apjaval is rendezodtek a dolgaink.mar tudunk normalisan beszelgetni a gyerekekrol,nem akar folyton keresztbe tenni nekem.par eve meg plusz penzt is ad a hivatalos mellett.

Szoval fel a fejjel!kitartas!

2018. márc. 24. 10:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudod csinálni, hogy összeszeded magad.

Az legyen a fejedben, hogy a bíróság legtöbször az anyának ítéli a gyereket, főleg ha három éven aluli.

Amit valaki írt, hogy munkaviszonyt kell bemutatni ez nem igaz, egy egy éves gyereknél meg főleg nem. Egyébként meg azt teheted , hogy már most elmész munkát keresni, meg a gyereknek bölcsödét, azt , hogy anyás az mindegy majd megszokja ez van. Amúgy minden egy éves gyerek anyás egyébként.

Gondolom a szüleidhez költözhettek, a bírónak meg nem fog tetszeni hogy apukának honnan van egy lakása + 3 autója egy éven belül a bejelentett minimálbér mellett, úgyhogy csak a szája jár, jobb lesz ha összehúzza magát. Anyóséknak meg az égadta világon semmi közük ehhez.

Írom ezt , hogy én is egyedül vagyok a kicsivel, minket hat hónaposan hagyott el az ex, igaz nekem egyetemi végzettségem és több mint 10 éves munkaviszonyom van, erre is kell gondolni gyerekvállaláskor, de most már mindegy neked sincs veszve. Valami munkát találsz, ha másnem valami gyárban mert érettségivel máshova nehezen vennének fel, de ideiglenesen jó. Aztán még előtted az élet, hogy tanulj tovább.

2018. márc. 24. 11:05
 9/13 A kérdező kommentje:
Ha a birosag nekem iteli a felugyeleti jogot attol is felek, hogy kesobb magahoz edesgeti a gyereket, ellenem hangolja es olyanokat vesz meg neki amit en soha nem engedhetnek meg. Meg ha a gyereket nem is helyezik át hozzá, elérheti azt, hogy engem megutáljon és az apját szeresse. Volt erre precedens. Neki ugyanis volt egy elozo hazassaga ahol szuletett egy gyerek, mar evek ota igy tesz a nagyobbik gyerekevel, aki most 13 eves es menekul az anyjatol, most fontolgatja, hogy a ferjemhez koltozik. Nekem anno az volt beadva, hogy a volt feleseg egy hazisarkany. Utolag jottem, ra, hogy egy becsuletes asszony csak neki is vannak hiabai. Ezt adagolja be a nagyobbik gyerekenek is, regebben meg azzal fenyegetozott, hogy a volt feleseget osszevereti es leitatja igy a birosagon azt allitja be, hogy alkoholista, es sajnos azt mar elerte, hogy a gyerek ugy beszeljen az anyjaval mint egy rongybabaval. Meg az is egy nagy felelmem, hogy a birosagon hamis vadakat fog felhozni ellenem, hogy elvegye a gyereket, es azt sem tartom kizartnak, hogy hamis tanukat is felker, volt ehhez hasonlo kozbenjarasa mar, csak gyengebb, ezt is nemreg tudtam meg. Nem akarom elvesziteni a gyerekemet, jelenleg o az egyetlen aki szeretete tud adni es erot.
2018. márc. 24. 11:19
 10/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a rengeteg pozitiv valaszt. Informaciot es erot adtatok. Pedig nem erdemelnem meg mert nagyon felelotlen voltam es elrontottam, attol felek, hogy a gyerekem eletet is. Koszonom a biztatas es jo olvasni, hogy mas is volt nehez helyzetben de erosek voltatok es talpra alltatok.
2018. márc. 24. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!