Szerintetek adjak neki gyerek ruhákat?
Sziasztok!
OKJ-s tanfolyamra járok és van egy 20 éves osztálytársam akinek van egy 3 éves kisfia. Nem mondta el eleinte senkinek aztán egy véletlen folytán derült ki. Tudom hogy nem élnek túl jól, egyedül neveli a fiát. Az én gyerekem 2 évvel idősebb, sok jó állapotú ruhája van amit szívesen oda adnék az osztálytársamnak. Szerintetek rosszul esne neki? Félek hogy rosszul érezné magát miatta.
Szerintem simán kérdezd meg, hogy van-e szüksége ruhákra. Ezen a jobb módúak sem szoktak megsértődni, mivel örülnek a potya ruhának, főleg ha jó, akkor nem kell rá költeni. Nem hiszem, hogy ez a hölgy megsértődne.
Ez nálam általában így hangzik:
- Szia! A fiam után maradtak ruhák? Behozzam, hogy megnézd, kellenek-e? Kiválogatod, ami tetszik és odaadom.
- Igen. (Kiválogatja) Mit kérsz értük?
- Semmit.
- Ne, már. Úgy nem kell.
- De tényleg semmit. Vagy hozz egy tábla csokit, ha nagyon akarod. De amúgy is odaajándékoznám egy kisgyerekesnek, most nem mindegy, hogy az te vagy vagy más az?
- Köszi :)
Kérdezz rá nyugodtan, ez nem sértő :)
Én is szoktam kapni a gyerekeimre ismerősöktől (én gyümölcsöt szoktam cserébe adni), illete adni is szoktam, örülni szoktak és én is mikor mi kapunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!