Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit eszik 7 éves gyerekete...

Mennyit eszik 7 éves gyereketek? Mi a normális? Nálatok is nehezen megy az evés?

Figyelt kérdés

A lányom 7 éves múlt.

A problémám hogy nagyon nehezen és nagyon keveset eszik.

Emiatt a testalkata is sovány. 19 kg.

Próbáltunk Béres cseppet stb., nem lett jobb étvágya.

Gasztroenterológiai kivizsgáláson sem találtak semmit.

Ma amit evett:

Reggeli: 2 kismarék reggelizőpehely, kb. 1dl 3,5% tej

Tízórai: fél narancs

Ebéd: 1 kis merőkanálnyi borsóleves csipetkével, fél tenyérnyi rántott sertéshús 3 szem petrezselymes krumplival

Uzsonna: 3/4 doboz natur kefír, fél sós kifli

Vacsora: 1 tükörtojás sárgája, fehérjéből kb. 4 falat, 3/4 szelet kenyér, fél alma

Szerintem ez kevés.

Szerintetek?

Ritka, hogy teljesen megegyen valamit.

Édességet nagyon ritkán kap, azt is csak evés után.

Napközben csak vizet iszik.

Kivéve ha hosszabb időt kinn vagyunk hidegben, akkor kap meleg teát vagy meleg mézes tejet.

Nem tudom mit csináljak.

Ötleteket várok!

2018. márc. 15. 21:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az enyém 6 éves, 20 kiló. Picivel talán többet eszik, mint a Tiéd. Az óvodában sem lett jobb evő, válogatós is nagyon, de érdekes módon a tükörtojás, kefír és a natúr joghurt is a kedvencei között van. A péksüteményeket nem szereti egyáltalán, max két hetente egy kakaós csiga vagy csak egy fél, amit megeszik. Úgyhogy nem olyan furcsa ez, mint a 30 kilós gyerek szülője gondolja. Én sültkrumplival és tésztával hízlalom, a tésztás ételeket szereti, mondjuk nagyobb mennyiséget abból is ritkán eszik. Csinos, formás, vékony és szerencsére egészséges is. A sulitól tartok, ha ott se eszik egész nap, hogy lesz energiája. Az oviban ha olyan a kaja, amit nem szeret képes nem enni délutánig, max a gyümölcsből és a leves levét :-(
2018. márc. 17. 06:05
 12/12 anonim ***** válasza:
Szia! Ennyi idő után változott a lányod evése? Nekem a fiam most 7 éves, és amit a kérdésben felsoroltá az rengeteg ahoz képest amit a fiam megeszik. Ő inkább nem eszik semmit, már lassan beleörülök. Már nem tudok mit kitalálni, hogy hassak rá. 😭
2022. jún. 11. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!