Mi a neve gyermeke (i) dnek és mi alapján választottátok?
Szia
a mi gyerekeink sorban
Szonja és Szabolcs(ikrek)
Laura és Lenke szintén ikrek
Fontos volt, hogy felnőttként is tudja használni majd
Hogy ne legyen túl szappanoperás
és ne legyen ezer egy osztályban belőle
eddig jónak bizonyultak a választások
Szia!
Köszi
hát nem mondom, hogy könnyű,de mindent megérnek.
A "nagyok 2,5 évesek
a kicsik 3 hónaposak :-D
Nem tettem őket fel sehová
Egy fiam van, Krisztián a neve. Nem is tudom pontosan, hogy végül mi alapján lett ez a neve. Csak úgy mindig is tetszett, olyan jó kimondani. Plusz volt egy Krisztián nevű kolegám, aki egy tipikusan vicces, vidám, kedves ember volt, sőt, a többi Krisztián is ilyen, akihez valaha szerencsém volt.
Az már csak megerősített a névválasztásban, hogy Krisztián nap márciusban van, a fiam meg óktóberben született. Tök jól jön ki amúgy, mert nekem meg a szülinapom van tavasszal és a névnapom ősszel :)
nekünk az volt a fontos, hogy egyedi legyen, ne tucatnév és passzoljon a vezetéknevéhez:) 2 nevet akartunk neki de túl hosszú a vezetékneve és nem akartuk, hogy fél órán keresztül csak a nevét írja le. :D amúgy Kíra lett.
22/L
Kisfiam Marcell.
Névnapja egybeesik a szülinapjával(január 9), DE még születése előtt jóval választottuk a nevét, így érdekes, hogy pont akkor van, amikor a szülinapja. Sebaj, van augusztusban is Marcell névnap, akkor tartjuk.
Vezetéknevet néztük, hogy jól hangzódjon.
Páromnak és nekem is elsőre megtetszett ez a név.
Én dobtam fel elsőnek és egyben egyetlennek ezt a nevet.
Jelentését nemigazán néztük.
Egy keresztneve van.
Szia!
Kisfiunkat Erik Tibornak hivjak.
Ez volt mindig a kedvenc fiu nevem,szerencsere a ferjemnek is tetszett ez volt az egyetlen amibe megtudtunk egyezni.
A Tibor azert mert igy hivjak a ferjemet es O ragaszkodott hozza en meg nem bantam mert amugy is ket nevet akartunk adni.
A nevnapja majusba van a szulinapja juliusba de mi nem tartunk nagy nevnapi bulit sosem csak egy kis meglepetest kap olyankor.Igy nem olyan lenyeges,hogy melyik mikor van.
Az Erik azert is volt jo valasztas mert kulfoldon elunk es itt is hasznaljak ezt a nevet igy nem kellett attol felnunk,hogy rosszul irjak vagy nem tudjak kiejteni.
Igen,fontos volt,hogy a vezetek nevhez jol passzoljon mert a mi vezeteknevunkhoz nem passzol minden.
Ha lanyunk lett volna a Bonita Viktoria nevet kapja.Nekunk uh-n kislanyt mondtak ezert mi lanyra keszultunk meg szerencse,hogy volt fiu nevunk is.
Nekem a Bonita tetszett a ferjemnek a Viktoria de maga a Viktoria nem passzolt volna a vezeteknevhez igy ele kerult a Bonita.
Csak akarhanyszor leirom itt ezt a nevet lehurrognak,hogy milyen hulye neve lesz szegeny gyereknek.Pedig ez egy regi spanyol nev,jelentese:szep,kedves es nem szappanoperabol vettem mert nem is nezek azt.
Igy most egy ideig ugy voltam,hogy nem igy fogjak hivni a lanyomat hanem valasztunk egy masikat nekem a Bitia is nagyon tetszik de a ferjem ragaszkodik az eredetihez,Ot nem erdekli mas velemenye.Meg nem varok babat de ha lanyunk lesz valoszinu maradunk ennel a nevnel es nem erdekel az itteniek velemenye.Sok olyan nevet olvasok itt amitol a hajamszala egnek all de nem szolok le senkit mert mindenkinek mas az izlese es ezt elvarom forditva is.
Amugy meg fontos volt az is,hogy ilyen nevu ne legyen a kornyezetunkbe.
Bocsi a hosszu valaszert meg a "kifakadasert".Neked mar meg van a babad?
11 honapos kisfiu anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!