Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Herpesz az orron! Át mehet a...

Herpesz az orron! Át mehet a babára?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az orromon ma reggelre kijött pár pici hólyag. Elöször nem tudtam, hogy mi a fene ez. Majd anyósom mondta, hogy nem e herpesz. Azonnal belém jött a frász.

Az ikreim tegnap voltak kereken egy hónaposak.

Pár napja eleve maszkot hordok, mert nátha tüneteit tapasztaltam magamon. Ugye kézmosás és kézfertötlenítes is mindig megvan, etetés elött és pelus cserénél is. Szóval ez nem kérdéses.

Még is parázok, hogy nehogy valamilyen uton-módon elkapják.

Remélem ki lehet védeni valahogy. Olvastam neten az agyvelőgyulladásról, hogy a herpesz okozhat ilyesmit.

Mennyi esély van erre? :( nyugtassatok meg kérlek!!!!!!!

A baba szervezete mennyire vevő ezekre a dolgokra? Mert azt is olvastam, hogy valamelyik baba jobban, valamelyik baba kevesbé hajlamos.

Kenegetem Zoviraxal az orrom, aztan még is parázok hogy kézmosás és kézfertötlenítés ellenére is elkaphatják! :(

Másnak is volt herpesze a baba mellett?

2018. márc. 7. 14:53
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem az orrlyukamban van, hanem közvetlen ott, ahol a maszk fém része érinti.

Baromira be is van dagadva, személyesen még nem látta, csak nagyjából vázoltam le neki, de ma jön elméletileg és megnézi.

Bár anya és sógornőm szerintem sem olyan, mint a herpesz.

Viszont ennek nagyon örülök, hogy csak az fertőz, mert mikor még nem merült fel, hogy esetleg az lehet, akkor egészségügyi gumikesztyüt nem viseltem, de mióta felmerült a gyanú,azóta azt is húzok fel. Nagyon rá tudok mindenre parázni, s már az is megfordult a fejemben, hogy hiába az alapos kézmosás és kézfertötlenités akkor is van esély, hogy marad ebből a virusból a kezemen.

Betegesen rá tudom dolgokra parázni, ez biztos. :/

2018. márc. 8. 02:36
 12/14 A kérdező kommentje:

[link]

Sikerült egy jól kivehető képet készítenem. Szerintetek?

2018. márc. 8. 07:35
 13/14 anonim ***** válasza:
Egyertelmuen herpesz, a feher kis holyagok, es ha viszket.
2018. márc. 9. 16:02
 14/14 A kérdező kommentje:

Azóta voltam dokinál.

Telviran, Zovirax Duo illetve rengeteg C vitamin, Cink és D vitamin.

Bar mondjuk mindenki azzal nyugtat, hogy nem annyira veszélyes a herpesz, csak ne ölelkezzünk es a kéz higéniát szigorúan vegyem.

Olyan szigorúan veszem, hogy a fertötlenítő szanaszét marta a kezem, már teljesen a könyökömig, de már most találtam egy jó megoldást, hogy ezzel a nyavajával ne érintkezzek sehogy sem :D

2018. márc. 10. 02:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!