Szerintetek reális lenne több gyerektartást kérnem?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő. A fiam apjával 1 éve külön mentünk, elhagyott minket egy másik nő miatt. Akkoribban a körülményei miatt "megsajnáltam" és 20 ezer forint gyerektartásba egyeztünk meg. A gyerekért nem nagyon jön, havi 1szer plafon 2x elviszi pár órára. Szóval ezt se viszi túlzásba. Emellet meg oké, hogy 20 ezer a gyerektartás, de semmit nem segít, nem vásárol pluszba a gyereknek ezen felül semmit. Emiatt kénytelen is voltam visszamennu dolgozni. Én is ugyanúgy albérletet fizetek, eltartom magunkat. Ez a 20 ezer csak szerintem kevés? Ha ketten vállaltuk a felelősséget, akkor szerintem ketten kéne elő teremteni a dolgokat is attól függetlenül, hogy külön mentünk. De ezen kívül a hobbijaira meg mindenre 50-60 ezreket költ, kocsit vett szóváltás ezis idegesít, hogy erre nem sajnálja pénzt... Szerintetek fellebezhetek a bíróságon több gyerektartásért? Ne értsétek félre, nekem nem a pénze kell. Én mondtam neki én abba is benne vagyok, ha ezen felül vásárol a picinek (másfél éves) szóval még pelusos. De nem vásárol semmit.. Mintha megse hallotta volna a kérésem..2018. márc. 7. 12:16
2/10 A kérdező kommentje:
Ha túlórázik akkor 200 ezer felett kap.
2018. márc. 7. 12:24
3/10 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy két éven belül nem lehet kérni a gyerektartás mértékének a megváltoztatását a bíróságtól, de majd biztosan jön valaki, aki teljesen naprakész ebből a dologból és megmondja a tutit.
4/10 A kérdező kommentje:
Augusztusban voltunk a bíróságon, ott nékünk azt mondták 4-5 hónap múlva fellebezhetek ha szeretnék.
2018. márc. 7. 12:26
5/10 anonim válasza:
Hat en megkaptam hogy legyen eleg a havi 20e/ gyerek, adjam lejjebb az igenyeimet es egyunk zsiroskenyeret....
Aki nincs a szituban, az nem tudja hogy 20e Ft semmire se eleg es leszarja hogy az anya 24/24-ben gondozza a gyereket ami MUNKA.
6/10 anonim válasza:
Ha nem tudtok megegyezni akkor csak a bíróság marad.
Általában 1 gyerek után a fizetés 20%-át vonják majd le tőle gyerektartásra,de lehet,hogy visszamenőleg is fizetnie kell majd.
7/10 anonim válasza:
Ha nem tudtok megegyezni, eldönti a bíróság. Itt nem számít hogy reális -e vagy sem, a gyerek érdeke.
8/10 anonim válasza:
Igen kevés, de sajnos a fizetésének a 15-20 százalékát ítéli a bíróság sajnos. Ha lesz még egy gyereke, akkor csökkentést is kérhet. Sokszor nem is valós munkáktatóit visznek, direkt kevesebbet íratnak a papírra. Mindenesetre mindenképp kérj emelést a bíróságtól, próba cseresznye.
9/10 anonim válasza:
Édesanyámék most váltak el egy éve de nálunk öcsém nagyobb . A fizetése 30% ig terhelhető a gyerektartás. Lehet valóban fellebbezni de ha ez is bíróság előtt lett ki mondva feltételezem voltak egyéb megállapodások is ,hogy mit és hogyan a gyermek körül . Visszamenőleg valoban lehet fél évre igényelni ,de ez általában csak akkor szokott menni ha apuka tényleg semmit nem fizet .
10/10 A kérdező kommentje:
Nettó 180at keres. Akárhogy is matekozom még a 20 százaléka is sokkal több mint ez a 20 ezer. Voltak megállapodások de csak a gyerek láthatása, 2 hetente apás hétvége. De mondom, ehhez se tartja magát, van hogy 5 hétre felszivodik
2018. márc. 7. 16:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!